6.7 C
De Bilt

‘Onkruid’ wildplukken en proeven

Eindhoven – Het is hartje zomer en ‘onkruid’ vind je nu overal. Gelukkig maar! Wist je dat je het kunt eten en dat het heel gezond en lekker is? Woensdag 10 juli gaan we met GroenKids de natuur rondom de Bibliotheek Waalre verkennen én proeven!

GroenKids

Tijdens de GroenKids-workshops van de bibliotheek kun je samen met je (klein)kind van alles beleven in de natuur. We gaan vooral veel doen, voelen en ontdekken! Elke workshop is anders en heeft een speciale, groene locatie in of rondom Eindhoven. De GroenKids-workshops zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 – 9 jaar, samen met hun (groot)ouders.

Wildplukken in Waalre

Onder deskundige begeleiding ga je 10 juli op pad in Waalre. Rondom de Bibliotheek Waalre is veel groen. Wat voor onkruid is hier allemaal te vinden? En hoe smaken ze? Je leert de smakelijke groene hapjes herkennen, ter plekke proeven en we koken er samen iets lekkers van. Eet smakelijk!

Eetbaar

We zijn tegenwoordig gewend om onze groenten in de winkel te kopen. Vroeger werd er veel meer ‘onkruid’ gegeten als groenten of gebruikt als medicijn.
Zo zijn bijvoorbeeld de paardenbloem, brandnetel, munt, weegbree en zevenblad gezond eten. Munt en brandnetel worden al veel gebruikt in bijvoorbeeld thee. Maar brandnetel is ook te gebruiken als groente of om soep van te maken. De brandnetel is een voorbeeld van heel gezond ‘onkruid’.

Jonge paardenbloemblaadjes smaken goed in een salade. Vroeger werden paardenbloembladeren ‘molsla’ genoemd en kon je het gewoon op de markt kopen. Je kunt het rauw eten, bijvoorbeeld in een salade, maar je kunt het ook koken of zelfs roerbakken.

Praktische informatie

GroenKids ‘Wildplukken en proeven’ is op woensdag 10 juli van 13.30 – 15.00 uur in (en rondom) de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €3,50 per persoon. Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Als (groot-)ouder/verzorger wordt je verwacht je (klein)kind tijdens de workshop te begeleiden. Reserveer zowel voor jezelf als voor je kind een ticket!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio