20 C
De Bilt

Ontmoetingsruimte voor Oekraïners in opvanglocatie Nachtegaallaan

Op 3 maart opent burgemeester Blanksma een ontmoetingsruimte voor Oekraïense vluchtelingen.  De ruimte is in de gemeentelijke opvanglocatie in het voormalige Dr. Knippenbergcollege aan de Nachtegaallaan 40 in Helmond. De ontmoetingsruimte is bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen in Helmond om samen te komen en te ontspannen.

De ruimte is vanaf 3 maart op de volgende momenten geopend:
Woensdag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur
Zaterdag en zondag van 19.00 – 21.30 uur

Het ontmoetingspunt is ingericht door vrijwilligers vanuit de opvanglocatie en wordt ook door hen gerund. Vluchtelingenwerk maakt ook gebruik van deze ruimte voor haar spreekuur.

De ontmoetingsruimte is bedoeld voor alle Oekraïense vluchtelingen in Helmond

In de ontmoetingsruimte kunnen zij samenkomen, ontspannen en er zullen (culturele) activiteiten georganiseerd worden. Er is onder andere een pooltafel aanwezig en verschillende bordspellen. Ook is er een mogelijkheid om films te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. 

Oekraïense vluchtelingen ontvingen een uitnodiging om de opening bij te wonen

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne een jaar geleden zijn veel Oekraïners gevlucht. In Helmond verblijven velen van hen in een gastgezin of in één van de gemeentelijke opvanglocaties. Oekraïense vluchtelingen kregen een brief van de gemeente met informatie over de ontmoetingsruimte en een uitnodiging voor de officiële opening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio