8 C
De Bilt

Open Monumentendag 2018 in Oirschot

Oirschot – Het weekend van 8 en 9 september vindt Open Monumentendag plaats. Omdat de gemeente Oirschot hét monumentale dorp van de regio is doen wij hier natuurlijk aan mee. Het thema dit jaar is ‘Europa’. De opening staat daarom in het teken van het verhaal over de vermoorde Italiaanse marskramer Giovanni Castione. Aan de Oude Grintweg staat al sinds jaar en dag een gedenkkruis voor deze man. Een aantal Oirschottenaren hebben de familie van deze marskramer opgespoord in Italië en uitgenodigd tijdens het Open Monumentendag weekend in Oirschot. Maar er is nog veel meer te doen.

Programma Open Monumentendag

Op zaterdag 8 september vanaf 14.00 uur vindt de opening van Open Monumentendag plaats en tegelijkertijd plaatst de familie van de marskramer een plaquette met de tekst: ‘Eindelijk hebben we je gevonden na 180 jaar, je familie’. Daarnaast wordt er tijdens deze middag een informatiebord en zitbankje onthuld en presenteert de Castione werkgroep een boekje en een wandelpad. De gemeente spreekt daar het voornemen uit om het gedenkkruis te behouden voor de toekomst.

Op zondag 9 september bent u van harte welkom om onze mooie monumenten te komen bewonderen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Oude Raadhuis, het Boterkerkje, de Pastorie en een vijftal Oirschottenaren is zo gastvrij om u binnen te laten kijken in hun monumentale woonhuizen. U kunt zich opgeven voor een bezichtiging op 9 september vanaf 12.00 uur in de St. Petrusbasiliek. Meer informatie vindt u via www.openmonumentendag.nl/oirschot

Oirschot van boven zien?

Heeft u altijd al eens de toren van de St. Petrusbasiliek willen beklimmen met een gids? Dat kunt u zich op 9 september vanaf 12 uur hiervoor opgeven in de St. Petrusbasiliek. Lukt 9 september niet? U kunt elk weekend op zaterdag en zondag om 13.30 uur met een gids naar boven. Voor meer informatie kunt u langsgaan bij Visit Oirschot in het Oude Raadhuis of naar de website www.tipoirschot.nl onder ‘rondleidingen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio