19 C
De Bilt

Organisatie Tuinenfestival Veghels Buiten in volle gang

Veghel – 28 artiesten en 67 optredens in 18 tuinen in Veghels Buiten. Dat is kort samengevat het Tuinenfestival Veghels Buiten dat de gemeente Meierijstad op zondagmiddag 7 juli 2019 voor de tweede keer organiseert. Het is een bijzonder cultureel festival, dat een podium biedt aan enthousiaste amateur artiesten uit Veghel en omgeving.

Gratis toegankelijk voor iedereen.

De gratis optredens zijn zeer gevarieerd. Diverse grote en kleine koren, blues/rock- en popbands, een blaaskapel, klein circus/verteltheater, singer-songwriters, een djembégroep met dans, een zangduo, een klassiek pianiste, dichters, een damesorkest, jazzkids, slagwerkleerlingen, een dweilorkest en een zanger-performer zullen hun talenten laten zien en horen. Het complete overzicht van alle artiesten en deelnemende tuinen is op de website van Veghels Buiten te bekijken (www.veghelsbuiten.nl). Aan het programma wordt nog hard gewerkt, dat volgt eind juni.

De eerste keer, in 2017, was het festival een groot succes met honderden bezoekers.

Kleinschalig festival voor jong en oud

Het Tuinenfestival Veghels Buiten is een kleinschalig cultureel festival in de open lucht voor een breed publiek. In verschillende tuinen en erven van bewoners van Veghels Buiten zijn gratis optredens van amateur artiesten uit Veghel en omgeving. De artiesten treden 2-3 keer op, telkens een half uur, volgens een bepaald programma. De bezoekers wandelen of fietsen langs de route naar de deelnemende tuinen en erven, en genieten in elke tuin/erf van een ander optreden. Ze mogen zelf eventueel stoelen en hapjes en drankjes meenemen. Ook in het kunstwerk De Groene Ontmoeting zullen artiesten optreden.

De Groene Ontmoeting

Door eerst een cirkel van 10 meter doorsnee een halve meter diep af te graven, en de vrijgekomen aarde met aangevoerde aarde in vier cirkels trapsgewijs om die binnenste cirkel heen te ‘leggen’, creëerde Andreas Hetfeld ‘De Groene Ontmoeting’: een ontmoetingsplaats, openluchttheater en rustplek voor iedereen, die even bij wil komen.

In de binnenste cirkel vormen achttien uit de grond stekende uiteinden van boomstammen een bijzonder patroon. Het refereert aan sporen uit een oud verleden. Aan overblijfselen, die archeologen in de vlakbij Veghels Buiten gelegen Scheifelaar hebben blootgelegd: het zijn op een schaal van 1:3 de contouren van een laatmiddeleeuwse boerderij.

De vier buitencirkels die met elkaar een trapsgewijze tribune vormen, zijn bekleed met gras en voorzien van vier tegenover elkaar geplaatste toegangspoorten. Hetfeld vlocht ze uit wilgenhout. Van uitsluitend natuurlijke en bij dit landschap passende materialen creëerde Hetfeld zijn ‘Groene Ontmoeting’. Een uitnodigende cirkel met een doorsnee van 22 meter. Een ruimte die je graag door een van de 2,5 meter hoge toegangspoorten binnen wilt gaan. (bron: www.veghelsbuiten.nl)

Het festival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio