14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Overeenkomst voor bouwplan Kerkweide-Oost ondertekend

LL Vastgoed en wethouder Désiré van Laarhoven hebben donderdagmiddag 3 februari de overeenkomst ondertekend van het bouwplan, om de bouw van 28 wooneenheden mogelijk te maken bij Kerkweide-Oost in Liempde. Op locatie van de toekomstige woningbouw zijn de handtekeningen gezet. Het beoogde bouwplan bestaat uit 8 appartementen die worden ingezet als (sociale) huur, 19 semibungalows en 1 vrije kavel.

Voor starters en doorstromers

Wethouder Désiré van Laarhoven: “Het is heel mooi dat hier gebouwd kan gaan worden voor zowel starters als doorstromers in deze tijd van grote krapte op de woningmarkt. Wat we hierbij zeker ook belangrijk vinden, het worden zeer duurzaam gebouwde woningen volgens het ‘Nul op de meter’ principe.”

De heer Swinkels van LLvastgoed en wethouder van Laarhoven tekenen overeenkomst – Foto: gemeente Boxtel

Duurzame woningen

De woningen worden voor het overgrote deel volgens het zogenaamde ‘Nul op de meter’ principe gebouwd. Dit betekent dat ze energieneutraal zijn. Voor een paar woningen is 100% energieneutraal misschien niet haalbaar door ongunstige ligging. Hier is met de initiatiefnemer afgesproken om het hoogst haalbare in energiezuinigheid te realiseren.

Afspraken in bouwplan

In het bouwplan zijn 8 appartementen opgenomen. Met de ontwikkelaar is een inspanningsverplichting opgenomen om in overeenstemming te komen met JOOST voor 5 appartementen in de sociale huursector.
Voor de bereikbaarheid van de nieuwe woningen zijn ook afspraken gemaakt. Naast Kerkweide-Oost ligt het bouwplan Kerkweide-West.

Doorgaande weg gepland

De grond ligt ingesloten tussen bestaande woningen; er is daarom een doorgaande weg vanaf de Kerkheiseweg gepland om bij de nieuwe wijk te komen. Mocht Kerkweide-West later gerealiseerd worden, dan is er vooralsnog geen mogelijkheid voor deze doorgaande weg. De ontwikkelaar moet dan voor een keermogelijkheid te zorgen. Alle grond die nodig is voor het bouwplan, is inmiddels door de initiatiefnemer verworven.

Verdere procedure

De initiatiefnemer is momenteel bezig met het wijzigen van het bestemmingsplan om wonen op deze locatie mogelijk te maken. Zodra dit klaar is wordt het nieuwe bestemmingsplan aan het college voorgelegd ter goedkeuring. Na akkoord van het college komt het plan voor 6 weken ter inzage te liggen. Het plan zal vervolgens richting de gemeenteraad gaan ter vaststelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio