20.8 C
De Bilt

Parkeervisie voor het centrum van Oirschot

Oirschot – De parkeerdruk in het centrum van Oirschot neemt toe. Daarom maakt  de gemeente een start met het opstellen van een nieuwe parkeervisie voor het centrum van Oirschot. Op woensdag 25 april heeft de gemeente een  informatiebijeenkomst georganiseerd. Hier hebben we onder andere het  proces  om te komen tot een nieuwe parkeervisie toegelicht.

Adviesgroep

Dit doen we niet alleen, maar  samen met belanghebbenden uit het centrum. Tijdens de informatiebijeenkomst hebben we aangegeven dat we de parkeervisie gaan opstellen samen met een  review panel. Dat is een adviesgroep van 16 personen waarin alle belangengroepen vertegenwoordigd zijn. Denk hierbij aan inwoners (uit verschillende gebieden), een winkelier, Wooninc, Visit Oirschot, Rabobank, supermarkt, één horeca ondernemer, buurtbeheer, Joris Zorg en de parochie. Iedereen kon zich aanmelden. Omdat er veel aanmeldingen waren hebben we geloot en is er een adviesgroep ontstaan. Zij gaan de komende maanden een advies opstellen voor het college van burgemeester en wethouders.

Parkeertelling

In de week van 14 meivond er een parkeertelling in het centrum van Oirschot plaats. Deze gegevens kunnen we gebruiken voor het opstellen van de parkeervisie.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.oirschot.nl/parkeervisie. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Ismael Vaartjes, gemeente Oirschot via telefoonnummer (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio