11.6 C
De Bilt

Start pilot verruimde sluitingstijden horeca in Someren

Een groep horecaondernemers in Someren start in samenwerking met de gemeente Someren en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op vrijdag 18 november 2022 een pilot om een aantal horecagelegenheden in het weekend tot 03.00 uur (een uur langer) open te laten blijven. Deze pilot zal een jaar lopen. De roep om deze pilot kwam met name vanuit de horecaondernemers omdat zij een betere concurrentiepositie willen innemen ten opzichte van de buurgemeenten. Burgemeester Dilia Blok heeft positief advies hierover uitgebracht richting het college van B&W. Het college wil graag aan deze wens tegemoet komen.

Monitoren en evalueren pilot

De gemeente en KHN willen met alle betrokkenen goed monitoren hoe dit uur langer ervaren wordt. Er zijn daarom vooraf voorwaarden opgesteld met daarin evaluatiemomenten. Iedereen heeft hierbij zijn goede wil uitgesproken. Het uitgangspunt is dat we samen staan voor een gezellig en gastvrij Someren en dit uur extra biedt hiervoor meer ruimte.
Bij een positieve evaluatie na afloop van de pilot kunnen andere horecagelegenheden zich ook aanmelden en wordt bekeken of het beleid aangepast moet worden.

Deelnemende horecagelegenheden

In het weekend van 18 en 19 november zal de aftrap plaatsvinden en mogen de deelnemende horecagelegenheden op vrijdag en zaterdag tot 03:00 uur open blijven. Het gaat hierbij in eerste instantie om: Uncle Buck, In d’n Herberg, Bij Guus, Horecabedrijven Heidehof, Ons Café, Wijnbar GIJS en Café d’n Egelantier.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio