11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Postuum eerbetoon voor Tijn van Brussel met uitreiking Koninklijke onderscheiding

Erp – De nabestaanden van de heer M.P.S. (Tijn) van Brussel uit Erp ontvingen op donderdag 22 juli uit handen van burgemeester Kees van Rooij de versierselen behorend bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Brussel overleed op 10 juli 2021, een paar dagen daarvoor was het Koninklijk Besluit tot toekenning genomen.

Tijn van Brussel

De heer Van Brussel is nog op de hoogte gebracht van zijn benoeming. Op 22 juli, de dag dat hij 65 geworden zou zijn, heeft burgemeester Van Rooij de versierselen overhandigd aan zijn weduwe en kinderen. De heer Van Brussel was vanaf 1983 een buitengewoon actieve vrijwilliger bij Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Erp. Hij was er onder andere gedurende twee periodes secretaris en vanaf 2016 tot zijn recente aftreden voorzitter.

OBKrant, dirigent, organisator en zoveel meer

Ook stond hij aan de wieg van de OBKrant waarvoor hij ook de rol van hoofdredacteur vervulde. Daarnaast was hij dirigent van het opleidingsorkest en assistent-dirigent van het harmonieorkest en tevens was hij lid van diverse commissies, werkgroepen en stuurgroepen. Verder was hij voorzitter van de Stichting Harmonieus. Deze Stichting organiseerde en organiseert diverse grote muziekspektakels in Erp (zoals bijvoorbeeld het Klank- en Lichtspel en Lost in Music).

Voorzitter

Sinds 2020 vervulde decorandus de rol van voorzitter van De Vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel. Deze kring organiseert jaarlijkse muziekfestivals voor HAFAorkesten en slagwerkgroepen en iedere twee jaar een muziekfestival voor de jeugdleden. Vanaf begin 2013 was decorandus ook actief als vrijwilliger van Simeonshof waar hij onder andere wekelijks muziekoptredens voor de bewoners organiseerde.

Inzet voor Woonhuis De Blitz

Ook speelde hij een grote rol binnen Woonhuis De Blitz in Uden waar 12 mensen met een verstandelijke beperking wonen. Sinds mei 2006 woont zijn oudste dochter met veel plezier in dit bijzondere huis. De heer Van Brussel was naast zijn grote rol bij de realisatie van het huis ook secretaris van het ouderbestuur en daarnaast ook altijd beschikbaar als chauffeur voor de verschillende bewoners.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio