17.3 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Rent a boa: actiedag op 24 mei in Helmond-Oost

Op dinsdag 24 mei is er van 13:00 tot 17:00 uur een nieuwe actiedag Rent a boa in Helmond-Oost. Rent a boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Inwoners bepalen zelf waar zij op deze dag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Denk hierbij aan parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen.

Rent a boa: vanaf 17 mei aandachtspunten online doorgeven

Inwoners van Helmond-Oost kunnen van 17 tot en met 23 mei via een online formulier aangeven waar zij die dag graag zien dat in hun wijk extra op wordt gecontroleerd of aandacht aan wordt besteed. Meldingen voor de politie vallen niet onder het takenpakket van een boa en worden niet opgepakt tijdens de actiedag.

Stand bij Straakvense Bosdijk, kruising Geysendorfferstraat

Tijdens de actiedag zijn de boa’s vooral op pad in de wijk om de aangemelde meldingen af te handelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties in de wijk aanwezig. Zij staan op dinsdag 24 mei met een stand in het park bij de Straakvense Bosdijk, kruising Geysendorfferstraat. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s.

Wat is een boa en welke bevoegdheden heeft een boa?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa’s openbare ruimte hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast en kleine ergernissen binnen de openbare ruimte aan te pakken.

Denk hierbij aan:

  • Afvaldumpingen
  • Parkeeroverlast
  • Jeugdoverlast
  • Hondenpoep en loslopende honden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio