15 C
De Bilt

Nieuw routepaneel onthuld in de Baronie van Cranendonck

Soerendonk Gisteren onthulden wethouder Marcel Lemmen en ANV-voorzitter Martien Winters op feestelijke wijze een paneel met wandelroutes door de Baronie in Soerendonk. Het paneel is voor het witte kasteeltje geplaatst en biedt bezoekers een goed overzicht van het (gedeeltelijk) vernieuwde wandelknooppuntennetwerk. Zo stippel je eenvoudig zelf de mooiste routes uit, door van knooppunt naar knooppunt te wandelen. Na de onthulling van het paneel maakten de genodigden, waaronder omwonenden en initiatiefnemers, een korte wandeling door het prachtige gebied. Via de in het voorjaar aangelegde voetgangersbrug staken ze de Buulder Aa over.

Onderdeel Natuur- en Cultuurpoort Baronie van Cranendonck

Wethouder Lemmen en ANV-voorzitter Winters zijn blij met de nieuwe routes. “De nieuwe wandelroutes door het Baronie-gebied geven de inwoners van Cranendonck en bezoekers de mogelijkheid om dit unieke gebied volop te beleven”, aldus Marcel Lemmen. “Met het vernieuwde wandelnetwerk is weer een belangrijke stap gezet in de realisatie van de Baronie als volwaardige Natuurpoort.” Het wandelroutenetwerk is samen met de nog te actualiseren fiets- en ruiterroutes een belangrijk onderdeel van de te ontwikkelen Natuur- en Cultuurpoort Baronie van Cranendonck.

Beleef het gebied

De wandelroutes via de knooppunten leiden langs alle bestaande of nog te realiseren hoogtepunten in de Baronie zoals het kasteeltje, de akkers van de Herenboeren, de belevingstuin en het bijenhotel van IVN. Ook de vernieuwde brug over de Buulder Aa is hierin meegenomen. Zo maken wandelaars een prettige en veilige oversteek naar het Cranendonckse bos met zijn houten vlonderpaden. De wandelroutes zijn te herkennen aan de groen-gele bordjes.   

Totstandkoming routepaneel en Baronie van Cranendonck

De nieuwe wandelroutes zijn in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging ‘Land van Cranendonck’ (ANV) tot stand gekomen. De vereniging verkende de routes en plaatste, in samenwerking met VisitBrabant Routebureau, de markeringsbordjes en het paneel.


De Baronie van Cranendonck is een 60 hectare grote gebiedsontwikkeling rondom het kasteeltje, de voormalige proefboerderij en het oude gemeentehuis in Soerendonk. Het betreft een zogenaamde organische ontwikkeling waarin diverse initiatieven op het gebied van horeca, verblijfsaccommodatie, natuurinclusieve landbouw, cultuur- en natuurbeleving aaneengesmeed worden tot een vitaal landschap, dat recht doet aan het waardevolle en historische cultuur- en natuurlandschap. Meer informatie staat op www.cranendonck.nl/baronie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio