14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Skatebaan en basketbalveld op één locatie

Valkenswaard De gemeente Valkenswaard heeft een locatie gevonden voor de aanleg van een skatebaan én een basketbalveld in sportpark Den Dries. De gemeente ging dit voorjaar op zoek naar een nieuwe locatie voor het aanleggen van een skatebaan, nadat de eerder beoogde locatie in het Don Boscopark verviel vanwege de resultaten van een geluidsmeting.

Verder bestond eerder de wens voor de aanleg van een basketbalveld. Het initiatief van de Valkenswaard Falcons werd breed gesteund door college en raad. Zowel voor de aanleg van de skatebaan als voor het basketbalveld werd geld beschikbaar gesteld. Wethouder (Rens) Pijnenburg: “Het is geweldig dat we, op initiatief van groepen betrokken inwoners en verenigingen, beide sportvoorzieningen op zo’n prachtige plek kunnen realiseren.”

Eén locatie voor twee initiatieven

De afgelopen periode zijn met de initiatiefnemers verschillende locaties bekeken om de meest geschikte plek te vinden voor de realisatie van beide initiatieven. In goed overleg is nu door beide partijen de voorkeur uitgesproken voor sportpark Den Dries. Op een locatie aan de voorzijde van zwembad de Wedert komen de skatebaan en het basketbalveld naast elkaar te liggen. Door de combinatie versterken ze elkaar. De aanleg van het basketbalveld en skatebaan op het sportpark passen helemaal in de visie om van Den Dries een compleet sport- en beweegpark te maken. Op deze locatie zijn voldoende toezicht, parkeerruimte en toilet/EHBO-voorzieningen aanwezig. De afstand tot woningen is groot.

Basketbalveld

Voor de basketbalvereniging heeft de locatie de voorkeur omdat het dichtbij haar thuisbasis, sporthal De Wedert, is. Hierdoor kan de club er gemakkelijk activiteiten organiseren. Bovendien is het basketbalveld hier op korte termijn te realiseren. Daarvoor zal de fietsenstalling voor De Wedert een stuk opgeschoven worden richting de duikkuil.

Skatebaan

In de linker wadi voor zwembad De Wedert, komt dan de skatebaan. De wadi wordt verplaatst naar de naastgelegen golfbaan die hiermee een extra hindernis krijgt in de baan.

De plannen zijn besproken met zwembad De Wedert, de golfvereniging en direct belanghebbenden in de omgeving.

Vervolg ontwerp en realisatie eind 2023

Op dit moment worden de ontwerpen opgesteld en afgestemd met de initiatiefnemers. Wanneer deze gereed zijn, organiseert de gemeente een inloopavond. Eventuele reacties die daar worden ingediend, kunnen nog verwerkt worden. Hierna wordt het concept ontwerp definitief en kan de uitvoering van start gaan. De planning om de skatebaan voor het eind van dit jaar aan te leggen, is nog steeds haalbaar. De gemeente streeft ernaar om beide voorzieningen tegelijk te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio