2.8 C
De Bilt

Sluiting bedrijfspand Hastelweg

Op 29 september 2022 is door de burgemeester van Eindhoven besloten tot sluiting van een bedrijfspand aan de Hastelweg in Eindhoven. Dit vanwege overtreding van de drugswetgeving in het pand. Na controle werden er diverse productiemiddelen en grondstoffen aangetroffen voor de bereiding van harddrugs. Het pand bleek ingericht als productielocatie voor synthetische drugs.

Verdere overtredingen en overlast voorkomen

Met de tijdelijke sluiting beoogd de burgemeester verdere overtreding van de drugswetgeving te voorkomen. Dit in het belang van de openbare orde, woon- en leefomgeving en volksgezondheid. De loop moet uit het pand, de bekendheid als drugspand moet er vanaf en in een dicht pand kan geen herhaling plaatsvinden.

Sluiting voor een jaar

Bij het bepalen van de sluitingsduur wordt de ernst en de omvang van hetgeen daar plaatsvond meegewogen. In het pand heeft voor de tweede maal in enkele jaren harddrugsvoorbereiding plaatsgevonden. In 2019 is het pand al eerder door de burgemeester gesloten nadat daar een productiefaciliteit voor harddrugs is aangetroffen.

De grondstoffen van synthetische drugs zijn bijzonder schadelijk voor de volksgezondheid en ook het milieu. Van de productie van synthetische drugs is bovendien algemeen bekend dat dit steeds meer gepaard gaat met andere, ook zwaardere vormen van (milieu)criminaliteit.

De sluiting duurt twaalf maanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio