Tijdelijke sluiting twee panden Son en Breugel na aantreffen hennepproducten

Burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel heeft besloten om een bedrijfspand op Ekkersrijt voor een half jaar te sluiten nadat er hennep gerelateerde goederen zijn aangetroffen. Ook besloot de burgemeester een woning aan de Troelstrastraat voor een maand te sluiten. Daar werden 67 hennepplanten met toebehoren gevonden.

Son en Breugel

In de woning vond de politie de hennepplanten met toebehoren in een afgesloten ruimte op de zolder. Daarnaast was vanwege de stroomtoevoer geknoeid met de meterkast. Daardoor was een brandonveilige situatie ontstaan.

In het bedrijfspand op Ekkersrijt trof de politie diverse hennep gerelateerde goederen aan.

Alle planten en materialen van beide locaties zijn door de politie in beslag genomen. De panden gaan de tweede week van november dicht.

(Anoniem) melden van verdachte situaties

Ziet u een verdachte situatie? Meld dat dan bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid

De besluiten van de burgemeester van Son en Breugel zijn genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet en de lokale beleidsregel 2020 (Damoclesbeleid). Daarmee is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img