4.1 C
De Bilt

Speel Eenheid 75 en help drugscriminaliteit te stoppen

De komende dagen valt er bij de inwoners van Heeze-Leende een speciale krant op de mat: Eenheid 75. Deze krant staat helemaal in het teken van ondermijning en een spel dat gespeeld kan worden om signalen van drugscriminaliteit te leren herkennen.

Checkpoints

We gaan een unieke game spelen in Heeze-Leende! Vanaf 21 oktober kun je meedoen aan een AR spel over ondermijning.  In dit spel ga je – individueel of met een team – op zoek naar aanwijzingen die ‘Eenheid 75’ helpen om drugs­criminaliteit aan te pakken. Met behulp van de app ´Eenheid75´ ga je op zoek naar verdachte situaties in Heeze-Leende. Via aanwijzingen word je geleid naar checkpoints. Ieder checkpoint omvat een opdracht waarbij je een codewoord moet ‘melden!’ in de app.

Een game om signalen van ondermijning  te leren herkennen

Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijning. Wel zichtbaar, maar lastig om te zien als je er niet bij stilstaat. En drugscriminaliteit is natuurlijk geen spelletje!

De bedoeling van de game is om signalen te leren herkennen. En je komt erachter waar je verdachte situaties kunt melden. De politie, gemeente en andere overheidsinstellingen kunnen de strijd tegen drugs­criminaliteit niet alleen voeren. Hierbij hebben ze ieders hulp hard nodig!

Meedoen kan vanaf 21 oktober

Iedereen kan met z’n telefoon meedoen aan de game, individueel of in een team. Op 21 oktober worden er 8 aanwijzingen gedeeld via social media (Facebook/Instagram) en via www.eenheid75.nl

uc?id=19MJCA0yBaDOlASWd5x0Gip 99lhI0fb
Beeld: Eenheid75

Hoe werkt Eenheid 75?

  1. Volg ‘Eenheid75 Heeze-Leende’ via Facebook en/of Instagram
  2. Download de app ‘Eenheid 75’ in de Google Play Store of in de Apple App Store
  3. Meld je aan met de inlogcode: e75heeze-leende
  4. Vul een gebruikersnaam / teamnaam in en maak een foto
  5. Volg de stappen in de app: lees de speluitleg
  6. Spelen maar! Vind alle 8 verdachte situaties en meld ze via de app.
  7. Meer info? Kijk dan in de krant Eenheid75 of op www.eenheid75.nl

Spelen maar!

Heb je de 8 meldingen correct gedaan? Dan heb je de game succesvol gespeeld!

Deze game is ontwikkeld op initiatief van de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, in samenwerking met de gemeente en politie Heeze-Leende en Meld Misdaad Anoniem. Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland is een samenwerkingsver­band tussen onder meer gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Noord-Brabant en Zeeland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio