Spoorlijn tussen Tilburg en Eindhoven vernieuwd

Tilburg/Eindhoven – Tussen Tilburg en Liempde worden vanaf maandag 17 augustus tot en met maandag 24 augustus 05:00 uur delen van de spoorlijn vernieuwd. Dat doen we om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig van het spoor gebruik kunnen maken. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen tussen Eindhoven en Tilburg en Eindhoven en Den Bosch. NS zet snel- en stopbussen in.

Slijtage op spoor

Over een spoorlijn rijden dagelijks heel veel treinen. Dit zorgt voor slijtage van de spoorstaven, dwarsliggers en de stenen onder het spoor. Daarom vernieuwen we sporen gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Dat doen we bij voorkeur in periodes waarin er minder reizigers zijn, zoals in de weekenden of in de zomervakantie. Omdat we 24 uur per dag doorwerken kunnen omwonenden mogelijk hinder ondervinden. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd.

Gevolgen treinverkeer

Van maandag 17 tot en met zondag 23 augustus rijden er tussen Eindhoven en Tilburg geen treinen en tussen Eindhoven en Den Bosch minder treinen. NS zet snel- en stopbussen in. We adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste advies.

Bron: ProRail

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img