Sportpark ’t Schoot beschikbaar voor activiteiten

Eindhoven – Het gehele sportpark ’t Schoot komt weer beschikbaar voor activiteiten in de wijk Drents Dorp. De gemeente Eindhoven en sportvereniging L.E.W. zijn tot een schikking gekomen waardoor L.E.W het sportpark zal verlaten. Er zijn plannen om het sportpark verder door te ontwikkelen als Urban Sportpark. Uit gesprekken met vertegenwoordigers uit de buurt en andere belangengroepen blijkt dat hier veel behoefte aan is.

Erfpacht

Het college heeft in november 2016 de erfpacht van sportvereniging L.E.W. opgezegd. Daarmee wilde de gemeente een einde maken aan een jarenlang slepend conflict met de vereniging. Omdat L.E.W. eerder deze opzegging niet accepteerde, is er onlangs een speciale zitting van partijen geweest bij de rechtbank Oost-Brabant in Eindhoven. Beide partijen zijn tevreden over de schikking die er nu ligt. Het betekent het einde van dit conflict en een nieuwe leven voor het park.

Kantine naar gemeente

De gemeente en L.E.W zijn het eens dat de kantine per 1 mei 2018 overgaat naar de gemeente. De gemeente betaalt daarvoor aan L.E.W. een bedrag van 30.000 euro. De vergoeding wordt, na aftrek van gemaakte onkosten (zoals vergoeding advocaat), door LEW gebruikt om tot overeenstemming te komen met haar schuldeisers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img