18 C
De Bilt

Stads-hart Woensel en VDMA in Eindhoven krijgen een financiële impuls

De ontwikkeling van VDMA en van Stads-hart Woensel krijgen een subsidie van het Rijk via de Woningbouwimpuls. Voor de ontwikkeling van het VDMA-terrein is 2 miljoen euro aangevraagd en voor Stads-hart Woensel 12,5 miljoen euro. Bij VDMA gaat het om 613 woningen, bij Stads-hart Woensel om 3000 woningen.

Wethouder Mieke Verhees: “De financiële haalbaarheid van veel projecten staat onder druk en de toekenning van deze impuls is een zeer welkome aanvulling vanuit het Rijk. Met het aantal betaalbare woningen dat we binnen deze projecten gaan bouwen, maken we écht verschil. Dat is in deze markt hard nodig.”

Stads-hart Woensel

Stads-hart Woensel is één van de grootste ontwikkellocaties van Eindhoven. Het gebied is nu grotendeels gericht op winkelen of parkeren, maar met het project worden 3000 woningen, voorzieningen en groene ruimten toegevoegd. De ontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan de grote woningbouwopgave. Bovendien geeft het ook een belangrijke impuls aan de omliggende wijken door de versterking van het voorzieningenniveau en de verbetering van de publieke ruimte.

VDMA

VDMA betreft een ontwikkeling in het centrum van Eindhoven. Het voormalige VDMA-terrein wordt een levendige plek met woon- en werkmogelijkheden en manieren om vrije tijd te besteden. Naast 613 woningen komt er een stadsbos dat wordt gekoppeld aan een podium voor alles wat Eindhoven te bieden heeft: The Stage. Met respect voor bestaande cultuurhistorische gebouwen worden hoogbouwtorens zorgvuldig toegevoegd aan de skyline van Eindhoven.

Vervolg

De Woningbouwimpulssubsidie (Wbi) is ook aangevraagd voor het Stadhuisplein, waar ruim 1000 woningen in de binnenstad worden toegevoegd. Hiervoor is vooralsnog geen Wbi toegekend. Omdat deze zesde aanvraagronde voorlopig de laatste ronde van de Wbi is, krijgen de gemeenten waarvan de aanvraag deze ronde is afgewezen een herkansing. Daarvan gaat Eindhoven gebruik maken.

Wbi

Met Woningbouwimpulssubsidie kunnen projecten die voor minimaal 50% uit betaalbare woningen bestaan een steun in de rug krijgen, waarbij de helft van het publieke tekort wordt afgedekt door het Rijk. Eerder kregen Castiliëlaan, Emmasingelkwadrant, District E, Fase IV van Strijp-S en een deel van KnoopXL al een bijdrage via deze subsidie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio