6.7 C
De Bilt

Start wijkaanpak aardgasvrije wijk in ‘t Zand in Son en Breugel

De gemeente Son en Breugel gaat samen met de bewoners van ‘t Zand een wijkaanpak voor een aardgasvrije (-ready) wijk maken. In de Transitievisie Warmte (TVW) stelde de gemeenteraad op 23 december 2021 vast dat de gemeente de eerste ervaringen gaat opdoen in ‘t Zand en ‘t Harde Ven. De eerste stap is om samen met de inwoners en andere belanghebbenden een startdocument te maken voor het wijkuitvoeringsplan. De gemeente start nog in 2022 in ‘t Zand met de eerste pilot.

Wijkaanpak ‘t Zand

De wijkaanpak in ‘t Zand is de eerste stap om ervaring op te doen in het maken van een gezamenlijk plan om aardgasvrij te worden in de gemeente. De gemeente begint daarom bewust met één wijk zodat de inwoners voldoende aandacht krijgen. Het startdocument voor de wijkuitvoeringsplan wordt gemaakt namens alle belanghebbenden, inwoners en de gemeente. De gemeente gaat samen met het Energiebureau in gesprek met de inwoners en belanghebbenden in de wijk.

Wie wil hoe betrokken worden bij proces?

Ze willen ontdekken welke wijkbewoners betrokken willen worden en op welke manier. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat de ambitie van inwoners en bedrijven is. Alleen zo kan er een gedragen wijkaanpak komen. Het doel van het wijkuitvoeringsplan is om richting te geven hoe de gemeente de opgave samen met de inwoners gaat organiseren, zodat er uiteindelijk een plan komt om de wijk aardgasvrij (ready) te maken waar de wijkbewoners achter staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio