10.8 C
De Bilt

Toegangsverbod in parkeergarages moet inbraken voorkomen

Om de veiligheid in de binnenstad van Eindhoven verder te verbeteren, hebben de eigenaren van de parkeergarages P1 en Q-Park, met de politie en de gemeente maatregelen getroffen om overlast en auto-inbraken te voorkomen. De belangrijkste maatregel is een toegangsverbod om de parkeergarage te betreden, een zogeheten Individuele Ontzegging Parkeergarages (IOP). De maatregel heeft betrekking op alle overdekte parkeerplaatsen in de stad. 

Afhankelijk van het vergrijp, krijgen de autokrakers of overlastgevers een waarschuwing, een toegangsverbod voor één garage voor de duur van maximaal 6 maanden, of een Collectieve Ontzegging Parkeergarages (COP) van 3 maanden tot 5 jaar voor alle aangesloten garages. Het aantal auto-inbraken in de binnenstad is de afgelopen jaren toegenomen. Dit heeft gevolgen voor de veiligheid en veiligheidsbeleving van inwoners en bezoekers van de stad. De gevolgen van – schade en verlies van bezittingen – zijn niet alleen vervelend voor de betrokkenen, maar ook nadelig voor het imago van de stad. 
Hoog tijd dus om actie te ondernemen, zegt burgemeester Jorritsma: “Auto-inbraken hebben een grote impact op mensen. Of er nu wel of niet is gestolen uit je auto, er is altijd schade en een hoop rompslomp achteraf. En de verontwaardiging dat iemand aan jouw spullen heeft gezeten. Daarom ben ik ook blij dat we de handen ineenslaan met de politie, P1 en Q-Park.”
Registratie
In een centrale database worden de schriftelijke waarschuwingen en ontzeggingen opgenomen. De deelnemers kunnen de afgeschermde en beveiligde database raadplegen. De gegevensverwerking in de database is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De maatregel wordt op dezelfde manier gehandhaafd, als bij een gebiedsverbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio