5.3 C
De Bilt

Afvalbak Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd

Enschede – De Trash Tree van Francien Fleuren en Marcel Lamers is dinsdag 3 oktober door de jury van ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’ gekozen als beste ontwerp voor een interactieve afvalbak.

Deze afvalbak in de vorm van een boom onderscheidde zich van de rest doordat er een ‘gevoel’ van uitgaat. De Trash Tree werkt op zonne-energie, licht op in het donker en er klinkt vogelgeluid – als bedankje van de natuur – als er afval in gegooid wordt.

Ontdekstation in Tilburg

De ontwerpwedstrijd is een initiatief van de gemeentes Eindhoven en Tilburg. Iedereen was welkom om ideeën voor een interactieve prullenbak in de openbare ruimte in te zenden. Op dinsdag 3 oktober zijn in het Ontdekstation in Tilburg tien ontwerpen gepresenteerd. De tien deelnemers kregen ieder vijf minuten de tijd om hun ontwerp te pitchen.

Hufterproof

Naast originaliteit werden de ontwerpen onder meer beoordeeld op beheersbaarheid en in hoeverre het ontwerp ‘hufterproof’ is, maar vooral ook of met het ontwerp bereikt wordt dat mensen hun afval in de bak gooien en niet op straat.

Fleuren en Lamers ontvingen voor hun ontwerp een cheque ter waarde van 1000 euro, om de Trash Tree verder te ontwikkelen. Ook wordt hun ontwerp in de schijnwerpers gezet tijdens het congres ‘Rendement van Schoon’ op 20 november 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio