15.9 C
De Bilt

Uitreiking SportAwards 2022 in Eindhoven

Op maandag 23 januari zijn bij DOMUSDELA de Eindhoven SportAwards uitgereikt. Tijdens dit sportgala won tennisser Paul Haarhuis de Oeuvre Award en zwemster Marrit Steenbergen de award voor Sporter van het jaar. Breakdance crew The Ruggeds ging ervandoor met de titel Sportploeg van het jaar. Badmintonster Flora Wang werd benoemd als Talent van het jaar en squashcoach Sjef van der Heijden mag zich Sportcoach van het jaar noemen. Harold Matla van PSV Zwemmen ging naar huis met de Vrijwilliger van het jaar award.

Naast de SportAwards werden ook de sportpenningen uitgereikt aan Eindhovense sportkampioenen. Voor het eerst konden zij dit jaar hun penning laten graveren, met een zelfgekozen tekst. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Tijdens de Eindhoven SportAwards werd tot slot stilgestaan bij het afscheid van de topsportcarrière van Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo. Zij ontvingen van wethouder sport Maes van Lanschot een beeldje, als dank voor bijdrage aan het op de kaart zetten van Eindhoven als zwemstad.    

Beste Sportinitiatief van Eindhoven

Naast dat sporters in de spotlight werden gezet, was er aandacht voor de Eindhovense sportverenigingen en -aanbieders. Zij konden hun beste sportinitiatief insturen en maakten zo kans op prijzen: een cheque van € 1500,- voor de winnaar, één van € 1000,- voor de tweede plaats en een aanmoedigingsprijs van € 750,-. Een belangrijke voorwaarde om kans te maken op een prijs, was dat het initiatief een bijzondere (maatschappelijke) bijdrage heeft geleverd aan de stad. De verenigingen die naar huis gingen met een geldprijs waren Schaatsvereniging IJCE (€ 1500,-), Stichting Ervaring Die Staat (€ 1000,-) en High 5 Low 5 (€ 750,-).

SportAwards sportieve show

De uitreiking van de prijzen werd afgewisseld met divers entertainment. Er waren optredens van onder andere L.T.J.-CREW van dansschool LaToja, meervoudig Wereldkampioen rhönradturnen Boy Looijen en zangeres Phyllis Vanenburg. Stadsdichter Iris Penning droeg samen met junior stadsdichter Myrthe Smetsers het gedicht ‘Ode aan de sport’ voor. De feestelijke avond werd afgesloten door dansgroep UC Dance.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio