18.3 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Unmute us-protestmars in Eindhoven goed en zonder incidenten verlopen

Eindhoven – De Unmute us-manifestatie, zaterdag 11 september in Eindhoven, is goed en zonder incidenten verlopen. De protestmars startte ongeveer om 14.00 uur vanaf de Philitelaan op Strijp-S en keerde daar, na een tocht door de binnenstad, iets na 16.30 uur ook weer terug. Doelstelling van de mars was het kabinet op te roepen evenementen en festivals vrij te geven op basis van de uitkomsten van de Fieldlabs.

Unmute us heeft aardige opkomst

De organisatie van Unmute us verwachtte op voorhand zo’n 5.000 deelnemers bij deze demonstratie in Eindhoven. De schatting van gemeente en politie is dat er ongeveer 7.500 deelnemers aan de manifestatie hebben deelgenomen. Door de optocht was kortstondig sprake van verkeershinder, maar dit heeft niet geleid tot grote opstoppingen.

Vredelievend protest

“Deze manifestatie heeft in onze stad en in andere plaatsen veel mensen op de been gebracht. In Eindhoven hebben de deelnemers luid en duidelijk maar vredelievend uiting gegeven aan hun bezwaren tegen de maatschappelijke beperkingen die gelden door Covid-19. Maar het is nog steeds kabinetsbeleid dat de hygiënevoorschriften moeten worden nageleefd.

Complimenten aan organisatie

Dat was vanmiddag helaas niet het geval. Desondanks complimenten aan de organisatie voor het geordende verloop van de manifestatie”, zegt burgemeester John Jorritsma namens de driehoek na afloop van de protestmars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio