-2 C
De Bilt

Start voorbereidingen urban sportpark in de gemeente Deurne

Gemeente Deurne onderzoekt samen met initiatiefnemers of een urban sportpark mogelijk is. Het college heeft een voorbereidingsbudget beschikbaar gesteld om ideeën verder uit te werken en om de participatie op te starten.

Volop ideeën: van pumptrack tot calesthenics-toestellen

Meerdere initiatiefnemers hebben zich de afgelopen periode bij de gemeente gemeld met ideeën over sport in de openbare ruimte. Deze ideeën zijn samengebracht. Eén van de ideeën voor het urban sportpark is een pumptrack voor fietsjes en stepjes. Maar ook calisthenics, waarmee je  je hele lichaam kunt trainen.

Initiatiefnemer, bewoner: “Wij willen graag een Pumptrack omdat het een superleuke manier van bewegen is, mega uitdagend, mooi om naar elkaar te kijken en elkaar te helpen en aanwijzingen geven, een zeer sociaal middel om lekker met elkaar en anderen bezig te zijn. “

Urban sportpark dicht bij het centrum van Deurne

De initiatiefnemers werken samen met de gemeente het idee uit. Het park op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg, waar nu ook de skatebaan, is de mogelijke locatie. Mensen van alle leeftijden kunnen hier gratis komen sporten en bewegen. Waardoor sporten ook voor mensen met een laag inkomen toegankelijk wordt. De initiatiefnemers willen regelmatig instructies geven, mensen begeleiden en een rol spelen in het voorkomen van overlast.

Tom Oomen, wethouder gemeente Deurne: “Een mooi initiatief van inwoners met bruisende ideeën. We omarmen dat als college. Bewegen en elkaar ontmoeten is erg belangrijk. Positieve gezondheid onder de inwoners willen we juist stimuleren en die ruimte geven we graag voor de voorbereidende fase.  We zijn benieuwd naar de uitwerking van het plan.”

De voorbereiding kan van start

Het college heeft onlangs besloten een voorbereidingsbudget beschikbaar te stellen. Initiatiefnemers kunnen aan de slag met hun ideeën en organiseren binnenkort een informatiebijeenkomst. Op die dag, maar ook daarna, kan iedereen op de ideeën reageren en adviezen meegeven of zorgen uitspreken. Aan de hand van alle ideeën en reacties wordt het ontwerp verder uitgewerkt.

Het college neemt op basis van het definitieve ontwerp een besluit of het urban sportpark in Deurne echt gerealiseerd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio