21.6 C
De Bilt

Valkenswaardseweg: de laatste loodjes

Heeze-Leende – Het asfalt van de Valkenswaardseweg was zwaar beschadigd door een slecht functionerende afwatering. Om dat probleem duurzaam op te lossen, brachten we een nieuwe riolering aan en voorzien we de rijbaan van een nieuwe asfaltconstructie. De extra werkzaamheden aan kabels en leidingen en de vele regen in de afgelopen tijd maakten het lastig om de planning te halen, maar nu is de afronding van de werkzaamheden in zicht. De datum voor het aanbrengen van het asfalt staat vast en het weer werkt momenteel goed mee zodat de Valkenswaardseweg op vrijdag 18 maart aanstaande, in de loop van de dag, weer kan worden opengesteld voor verkeer.

Overlast en bermen

De afsluiting voor met name fase 2 was ingrijpend voor de bereikbaarheid van Leende. De drukte en het gedrag van het verkeer op de omleidingen zorgden bij veel aanwonenden voor overlast en soms een onveilig gevoel. Naar aanleiding van meldingen en overleg hebben we die hinder met aanpassingen en extra maatregelen zoveel mogelijk in de hand proberen te houden. De extra drukte laat op de omleidingsroutes ook zijn sporen na.

Enkele trottoirs werden beschadigd en met name de bermen hebben er ernstig onder te lijden. Deze schades worden, daar waar dit nog niet is gebeurd, zo snel mogelijk na het openstellen van de Valkenswaardseweg hersteld. Uiteindelijk is het allemaal niet voor niks geweest. Door te investeren in deze nieuwe weg en het riool kunnen deze weer tientallen jaren mee en zullen de schades zoals we die voorheen zagen niet meer optreden.

Wat moet er nog gebeuren aan de Valkenswaardseweg?

Op dit moment wordt de bestrating van de voet- en fietspaden gelegd en wordt de fundering voor het asfalt klaargelegd. Volgende week dinsdag wordt de onder- en tussenlaag aangebracht om vervolgens op woensdag de deklaag over het hele stuk aan te brengen. Wat dan nog overblijft, is het aanbrengen van markeringen en wat straatwerk. Reparaties aan bestrating en bermen, opruimen van materiaal en afvoeren van materieel zullen vervolgens in de week na 18 maart worden opgepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio