2.4 C
De Bilt

Vebego Groen en KempenPlus houden Bergeijk groen

Per 1 januari 2023 hebben we een nieuwe aannemer; Vebego Groen. Deze partner zal, in samenwerking met KempenPlus, de komende jaren aan de lat staan voor het integrale groenonderhoud in de kernen van de gemeente Bergeijk.

Wie weet het nog? In 2013 werd Bergeijk uitgeroepen tot ‘groenste dorp van Europa’. Ondanks dat dit alweer 10 jaar is geleden, is het groenonderhoud van de openbare ruimte nog altijd een zeer belangrijk aandachtspunt in Bergeijk. Jarenlang werkten we hiervoor samen met KempenPlus, maar dat is dus nu veranderd.

Nieuwe kansen in samenwerking

Om de samenwerking kracht bij te zetten is vandaag een bouwteamovereenkomst getekend. Wethouder Mathijs Kuijken (portefeuille beheer openbaar gebied) heeft namens de gemeente, samen met Bas Wijbenga (directeur Vebego Groen) en François Baudoin (directeur Kempenplus), een handtekening gezet onder een meerjarige samenwerking. “Deze samenwerking biedt nieuwe kansen.”, aldus wethouder Kuijken. Vebego Groen staat bekend om het toepassen van vernieuwden methoden die nog duurzamer zijn wat alleen maar ten goede komt aan de leefbaarheid van Bergeijk.”

Waarom deze verandering?

De doelstelling van KempenPlus is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een beschutte werkplek te bieden én ze te helpen om door te stromen naar zo regulier mogelijk werk. Door de krappe arbeidsmarkt krijgen steeds meer medewerkers en cliënten van KempenPlus de kans om bij reguliere werkgevers aan de slag te gaan. Voor de betreffende medewerkers is dat natuurlijk goed nieuws! Keerzijde is dat KempenPlus te weinig arbeidskrachten heeft om in alle kernen van Bergeijk het volledige groenonderhoud uit te voeren.

Meerjarige samenwerking met Vebego Groen

De komende jaren werken Vebego Groen, KempenPlus en de gemeente Bergeijk intensief samen om de omgeving leefbaarder en duurzamer te maken. In het straatbeeld blijven de vertrouwde gezichten vanuit KempenPlus aanwezig, aangevuld met nieuwe gezichten vanuit Vebego Groen. De gemeente heeft gekozen voor een meerjarige samenwerking om ook voor de langere termijn de kwaliteit van het groen onderhoud te borgen. 


“In onze wereld van groenvoorziening zien we het als onze roeping te zorgen voor een “groene én gezonde leefomgeving waarin iedereen meedoet”. Een groen en gezond Bergeijk voor nu en in de toekomst. Dat is het doel van de samenwerking tussen gemeente Bergeijk, Kempenplus en Vebego Groen. Als bouwteam, een unieke samenwerkingsvorm voor het beheer van de openbare ruimte, werken we de komende jaren aan het vergoenen van Bergeijk. Met elkaar en met de inwoners van Bergeijk gaan we invulling geven aan onze gezamenlijke ambitie.”, aldus Bas Wijbenga, directeur Vebego Groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio