17.2 C
De Bilt

Volop energie tijdens het Samen Valkenswaardig festival voor kids

Hey, ben je er ook bij? Op zondag 30 oktober organiseert gemeente Valkenswaard samen met alle partners van Samen Valkenswaardig het eerste klimaat- en energiefestival voor kids! Vanaf 13:00 uur tot 18:00 uur kunnen alle kinderen samen met hun ouders, familie en vrienden spelenderwijs leren over wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent. De toegang is gratis!

(Groot)ouders ook welkom!

Dit festival is speciaal voor kinderen. Op verschillende pleinen in het Van Bestpark in Valkenswaard, kunnen kids knutselen, proefjes doen, een tiny house van binnen bekijken en meedoen aan verschillende challenges. Ook is er een familiespeurtocht over het hele terrein. Er is zelfs een spelletjesvloer die energie opwekt terwijl jij probeert zoveel mogelijk lampjes uit te springen. En ligt je favoriete speelgoed in stukken? Neem het dan mee naar het festival! Dan kijken de experts van het Speelgoed Repair café of ze het kunnen maken.

Valkenswaardige hapjes

Ook voor je ouders, familie of vrienden is er genoeg te beleven en te leren. Plaatselijke horecaondernemers delen Valkenswaardige hapjes uit, gemaakt van restjes uit eigen keuken. En natuurlijk zijn er verschillende optredens die dag. Zoals bijvoorbeeld van De Vuilnismannen: trommel jij met ze mee op rommel?

Kijk eens wat er kan!

Wij Valkenswaardenaren genieten volop van onze bruisende gemeente midden in het groen. Sterker nog, we zijn er trots op! Om dit zo te houden, is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Dat vinden alle partners van Samen Valkenswaardig ook.

Festival over klimaat en energie

Wethouder Duurzaamheid en Jeugd Rens Pijnenburg: “In mijn werk maar ook persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er zoveel kinderen al bezig zijn met klimaat en energie. Op dit festival willen we dat vieren! Laten zien wat er kan én wat er mogelijk nog meer kan. Iedereen naar eigen vermogen. Zodat we ons mooie Valkenswaard straks door kunnen geven aan volgende generaties.”

Ontdek tijdens het Samen Valkenswaardig festival voor Kids hoe jij kunt helpen of wat je nog meer kunt doen. Ben jij Valkenswaardig? Ja toch? Samen Valkenswaardig! Namens alle partners van Samen Valkenswaardig, hopelijk tot ziens op zondag 30 oktober!

Meer informatie

Voor meer informatie over Samen Valkenswaardig en wat we doen, kijk op https://www.valkenswaardig.nl of volg de sociale media kanalen van Samen Valkenswaardig op Facebook en Instagram. Hier vind je nieuws, projecten en acties en kun je tips vinden én delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio