15.6 C
De Bilt

Leerlingen voortgezet onderwijs weer aan de slag met politiek

Op 11, 12 en 14 juli zijn er weer politieke jongerendagen voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs in Meierijstad. Na een aftrap in maart door het Elde College, zijn nu de leerlingen van het Zwijsen College en Fioretti College aan de beurt. In overleg met de scholen is gekozen voor het thema ‘Oog voor elkaar’.

Leerlingen voortgezet onderwijs

Op maandag 11 juli komen 100 leerlingen van het Zwijsen College naar het bestuurscentrum van Meierijstad. Op dinsdag 12 en donderdag 14 juli volgen de leerlingen van het Fioretti College (in totaal 118). Na de opening door burgemeester Van Rooij gaan de leerlingen in gesprek met raadsleden om tot een concreet voorstel te komen. Dit bespreken ze met elkaar om zo te leren een voorstel te bedenken, onderbouwen en te verdedigen. Om 11.00 uur start de bijzondere raadsvergadering, waarin de leerlingen hun voorstellen presenteren en waarover ze met elkaar in debat gaan.

Jury van raadsleden

Uiteindelijk wordt er gestemd en zal duidelijk worden welk voorstel op de meeste steun kan rekenen. Tot slot maakt de jury, bestaande uit raadsleden, bekend welke groep het beste idee heeft, wie de beste debater is en wie de beste groepsvoorzitter is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio