14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Vrijwilligersprijzen 2022 voor Kees Braat en Jules Berkvens

De jaarlijkse vrijwilligersprijzen werden tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsontmoeting op maandagavond 2 januari 2023 uitgereikt door wethouder Niels Wouters in Het Klooster in Nuenen.

Vrijwilliger van het jaar 2022

Van de Vrijwilligersprijzen ging de prijs voor vrijwilliger van het jaar 2022 naar dhr. Kees Braat. In het verleden was Kees voetbaltrainer bij de jeugd. Tegenwoordig draagt hij zijn steentje bij in de hele Nuenense samenleving. Zo verzorgt hij in de zomer de planten aan de lantaarnpalen in het centrum, ruimt hij sneeuw in de winter en is hij op sociaal vlak het hele jaar door actief binnen de gemeente.

Daarom is Kees uitgeroepen tot vrijwilliger van 2022. Hij ontving een beeldje uit handen van de wethouder. Ook kreeg hij een cheque ter waarde van 1.000 euro, te besteden aan een goed doel in gemeente Nuenen naar keuze.

Jeugdlintje 2022

Het jeugdlintje 2022, ook één van de Vrijwilligersprijzen, ging naar Jules Berkvens. Jules is 16 jaar en een echte duizendpoot. Hij helpt zijn opa en oma en andere (oudere) mensen in zijn omgeving met o.a. het repareren van sloten, verzorgen van dieren, bezorgen van boodschappen, werkzaamheden in de tuin en diverse andere klusjes. Ook begeleidt hij zijn opa jaarlijks bij de bevrijdingsherdenking in Nuenen. Dit doet hij allemaal zelfstandig. Hij is een echte doener die oog heeft voor de medemens.

Daarom kreeg Jules het jeugdlintje 2022 uitgereikt. Hij ontving ook een cheque ter waarde van 150 euro.

Jaarlijkse vrijwilligersprijzen

Het erkennen en waarderen van vrijwilligerswerk vindt de gemeente Nuenen belangrijk. De gemeente reikt daarom jaarlijks de vrijwilligersprijs uit aan inwoners die een bijzondere vrijwilligersprestatie hebben geleverd. Voor jeugdige vrijwilligers reikt de gemeente Nuenen vanaf 2021 het jeugdlintje uit. Op deze wijze wil de gemeente de jeugd extra stimuleren om vrijwilligerswerk te doen.

De prijzen zijn een symbolische blijk van waardering voor alle vrijwilligers in de gemeente. De onafhankelijke jury beoordeelt de voordrachten en kiest uiteindelijk de vrijwilligers van het jaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio