17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Waalre in gesprek: Van basisschool naar middelbare school, hoe ga ik als ouder hier mee om?

Waalre – Gaat jouw kind na de vakantie naar het voortgezet onderwijs? Superleuk, maar ook spannend! Ilja Oosterbaan, Consulent Gezondheidsbevordering van de GGD Brabant-Zuidoost vertelt tijdens Waalre in Gesprek op 17 april over het puberbrein, hoe om te gaan met huiswerk, prestatiedruk, social media en hoe de rol van ouders/verzorgers verandert.

Er breekt een nieuwe fase aan voor deze kinderen én voor de ouders. Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en nieuwe uitdagingen. Een nieuwe levensfase voor kinderen om zich mentaal te ontwikkelen, los te komen van hun ouders en om hun grenzen op te zoeken. Wat gaat er de komende jaren allemaal veranderen? Wordt je kind een echte puber of is ‘ie het al? Hoe kun je daar als ouder/verzorger mee omgaan? Wat werkt er wel, wat niet en waarom?

Ilja Oosterbaan, Consulent Gezondheidsbevordering van de GGD Brabant-Zuidoost vertelt deze avond over het puberbrein, hoe om te gaan met huiswerk, prestatiedruk, social media en hoe de rol van ouders/verzorgers verandert.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een interactieve avond waar we met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. De avonden organiseren we in samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD), gemeente, de Bibliotheek en Sociaal Domein.

Heb je na de lezing specifieke vragen, behoefte aan nazorg en/of de juiste doorverwijzing, dan staan er experts voor je klaar.

Praktische informatie

  • Woensdag 17 april van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre
  • Entree: € 2,50 voor leden van de bibliotheek en € 3,00 voor niet-leden
  • Aanmelden via bibliotheekeindhoven.nl/programma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio