1.6 C
De Bilt

Waalre in Gesprek: Strijd aan de eettafel?!

Waalre – Hebben jullie ook veel strijd met je kinderen als het gaat om eten? Daar zit geen enkele ouder op te wachten. Hoe ga je om met selectieve eters en krijg je het weer gezellig tijdens de maaltijden? Deze en andere vragen worden op woensdag 13 maart beantwoord tijdens de interactieve avond Waalre in Gesprek met twee gastsprekers: Maartje Meerman en Wendy Canters.

Maartje Meerman gaat ervan uit dat elk kind iets anders nodig heeft. Maar wat je kind nodig heeft, dat krijg je bij de geboorte helaas niet op een briefje. Observeren en uitproberen is dan de taak van de ouders om je kind op te voeden. Maar er zijn natuurlijk wel handvatten om je kind te helpen. Wendy Canters is jeugdverpleegkundige bij de GGD en vertelt meer over waarom niet alle kinderen makkelijke eters zijn. Wat kun je het beste doen? En wat zou je kind eigenlijk allemaal moeten eten? Wanneer moet je je zorgen maken?

Maartje Meerman

Maartje Meerman werkt als Orthomoleculaire Coach en geeft advies op het gebied van natuurvoeding. Ze heeft zich daarnaast ook verdiept in de elementenleer en astrologie. Dit geeft een mooi inzicht in het systeem van de mens. Maartje benadert iedereen holistisch en geeft advies op wat jij nodig hebt om goed in je energie te komen. Ieder mens zit namelijk anders in elkaar en heeft iets anders nodig.

Wendy Canters

Wendy Canters werkt als jeugdverpleegkundige bij de GGD Brabant-Zuidoost. Zij ziet alle basisschoolleerlingen uit Waalre voor de periodieke gezondheidsonderzoeken. Als expert op het gebied van de normale ontwikkeling kijkt Wendy met ouder en opvoeder mee met het opgroeiende kind. Ze luistert, denkt mee, wijst de weg en geeft advies. Wendy is gecertificeerd Triple P opvoedondersteuner. Dagelijks ziet ze hoe de simpel toe te passen tips ouders helpen bij opvoeduitdagingen waar elke ouder wel eens tegen aanloopt.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD), gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. Tijdens deze avonden behandelen ze actuele onderwerpen die zich afspelen op het sociaal-maatschappelijk vlak. Tijdens de ontmoetingen krijg je niet alleen meer kennis maar ga je ook een open dialoog aan om van elkaar te leren en elkaar te begrijpen.

De thema-avonden bieden een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal-maatschappelijk vlak in de gemeente Waalre bespreekbaar te maken.

Praktische informatie

Waalre in gesprek: ‘Strijd aan de eettafel?!’ is op woensdag 13 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre. Entree: € 2,50 voor leden van de bibliotheek en € 3,00 voor niet-leden. Meld je aan via bibliotheekeindhoven.nl/programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio