12.7 C
De Bilt

Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt

Met het toekennen van de Waarderingsprijs Meedoen, laat de gemeente Meierijstad zien dat zij het belangrijk vindt dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we graag op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Op 8 juni reikte wethouder Rik Compagne de eerste prijs uit aan Piet en Dora Tiemens uit Veghel.

Echtpaar Tiemens

Het echtpaar Tiemens verzorgt al 11 jaar de soos De Leste Cent in de Hintel in Veghel. Uiteraard samen met andere vrijwilligers, maar zij zijn wel vanaf het begin betrokken en de drijvende krachten. Deze soosavond is elke twee weken en daar komt een grote groep mensen (ongeveer tussen 35 en 50 bezoekers) met een verstandelijke beperking bij elkaar. De bezoekers komen uit Veghel en omgeving. De zoon van Piet en Dora heeft ook een verstandelijke beperking en is één van de DJ’s van de soos.

Signaleren

Omdat Piet en Dora dit al zolang doen hebben zij ook signaalfunctie en het vertrouwen van de bezoekers. Dus als één van de bezoekers minder goed in zijn vel zit of iets vervelends heeft meegemaakt of in de problemen dreigen te komen, dan pikken zij dit signaal op en helpen diegene.

De Waarderingsprijs

Wethouder Rik Compagne: “Iedereen moet mee kunnen doen, dat vinden we als gemeente Meierijstad belangrijk. Daarom is de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Een prijs bedoeld om een organisatie, vereniging, individu of ondernemer in het zonnetje te zetten. Voor hen die iets goeds doen, waardoor inwoners ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kunnen doen. Met de uitreiking van de prijs willen we de waardering uitspreken voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint.
Anderzijds laten we hiermee zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor iedereen in Meierijstad. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten.”

Prijs gemaakt door Marlies Crooijmans

De prijs is gemaakt door kunstenaar Marlies Crooijmans. Bij de totstandkoming van de waarderingsprijs heeft ze verschillende organisaties uit Meierijstad benaderd om een bijdrage te leveren. Het heeft geresulteerd in een prachtige prijs, voor en door inwoners van Meierijstad.

Voordragen

Elke twee maanden wordt de waarderingsprijs uitgereikt aan een organisatie, vereniging, individu of ondernemer die iets goeds doet voor onze inwoners zodat iedereen in Meierijstad mee kan doen. Er zijn in totaal 12 waarderingsprijzen om uit te reiken. Iemand voordragen voor de prijs kan nog steeds via meedoen@meierijstad.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio