1.5 C
De Bilt

Wandelen, fietsen, skaten onder de A2/N2: ontdek de splinternieuwe tunnel

Een kijkje nemen onder de snelweg? Dat kan op zondag 1 oktober tijdens de Open Dag van de nieuwe tunnel onder de A2/N2 in Eindhoven Noordwest. Eindhovenaren en andere geïnteresseerden hebben één keer de unieke kans om er zelf doorheen te lopen, fietsen, steppen of skaten. Vanaf 3 oktober is de onderdoorgang officieel geopend voor (vracht)auto’s en ander gemotoriseerd vervoer.

Wethouder Stijn Steenbakkers (Eindhoven Noordwest en Brainport): “Na bijna 2 jaar hard werken gaat de tunnel onder de A2/N2 vanaf 3 oktober open. Een mijlpaal die we graag ook delen met onze inwoners, van jong tot oud. En wat is er dan leuker om de tunnel zelf van dichtbij te verkennen! Dus neem je loopfietsje, fiets, step, skelter of skates mee en kom tijdens de open dag de tunnel ontdekken. Een uniek kans voor een kijkje achter de schermen.”

Ontdek de tunnel onder de A2/N2 op 1 oktober

De speciale Open Dag van de tunnel vindt plaats op zondag 1 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur. Inwoners en geïnteresseerden kunnen via de Mispelhoefstraat de tunnel bereiken. Het is mogelijk om door de tunnel te wandelen, fietsen, skaten en steppen. Vervoersmiddelen als scooters, motoren, speed pedelecs zijn niet toegestaan. Tijdens de Open Dag zijn ook verschillende medewerkers van gemeente Eindhoven en Strukton aanwezig die graag meer vertellen over de bouw en het plaatsen van de tunnel.

Projectmanager Sjaak Gerritsen (Strukton): “Gemeente Eindhoven en Strukton hebben bij de bouw van de nieuwe onderdoorgang zeer nauw samengewerkt in een bouwteam. In het project hebben we veel aandacht besteed aan de omgeving en betrokken stakeholders. Het technische hoogtepunt was vorig jaar zomer. Ondanks de intensieve werkzaamheden tijdens het inrijden van de tunneldelen, hebben de weggebruikers op de A2/N2 daar nauwelijks hinder van gehad. Bij de Open Dag laten we met trots zien hoe we de werkzaamheden hebben uitgevoerd en wat het eindresultaat is.”

Nieuwe wegenstructuur

De tunnel A2/N2 is onderdeel van de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Deze bestaat onder andere uit de fietsbrug Tegenbosch en nieuwe ontsluitingswegen, zoals de verbinding naar Eindhoven Airport via de Spottersweg naar de A2/N2 en A58.

Meer informatie

Meer informatie over de tunnel en de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest is te vinden op eindhoven.nl/onderdoorgang. Op deze pagina staan ook impressies en video’s van het plaatsen van de tunnel, de werkzaamheden en het proces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio