Week van de Mediawijsheid: Samen sociaal online

Eindhoven – Vrijdag begint De Week van de Mediawijsheid. Het afgelopen jaar zijn de grenzen tussen de echte en de digitale wereld nog verder vervaagd. Via digitale middelen wordt er gewerkt en geleerd op afstand en worden contacten onderhouden met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Gedurende De Week van de Mediawijsheid van 5 t/m 12 november wordt hier aandacht aan besteed en organiseren de Bibliotheek Eindhoven en Waalre passende activiteiten.  

Tevens staan deze week alle informatieve boeken over mediawijsheid en mediaopvoeding, of over programmeren, digitale geletterdheid en computervaardigheden in De Witte Dame Eindhoven bij elkaar, aangevuld met allerlei extra informatie.

Webinar: Sociaal Mediawijs – Maandag 8 november, 19.00 – 20.00 uur

Wat komen jongeren tegen online? Waar moeten ze op letten en hoe ga je hierover in gesprek? Julia (13 jaar) vertelt in dit webinar meer over onderwerpen als grooming, sexting, horror-appjes, challenges en geeft handige tips. Haar moeder Marjolein is co-host. Dit webinar is speciaal voor kinderen van 9-13 jaar en hun ouders.

Vragenuurtje voor ouders – Woensdag 10 november 14.00-16.00 uur

Onze mediacoaches beantwoorden alle vragen van ouders (en de kinderen) over media, mediawijsheid en mediaopvoeding. Daarnaast ontvangen de ouders leuke spelopdrachten over ‘Samen sociaal online’ om samen met hun kind te doen. In De Witte Dame en in de Bibliotheek Waalre.

Praktische informatie
Beide activiteiten zijn gratis. Het vragenuurtje is vrije inloop, maar voor het webinar moet je van te voren aanmelden via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img