4.1 C
De Bilt

Ook dit jaar weer 300 bomen aangeplant in geboortebos Boxtel

Op zaterdag 25 november zijn ook dit jaar weer 300 bomen en struiken aangeplant in het geboortebos van de gemeente Boxtel. Natuurwerkgroep Liempde heeft in samenwerking met Stichting ARK namens de gemeente Boxtel wederom de plantdag van het geboortebos in Boxtel georganiseerd. Circa 30 jonge gezinnen waren samen met de wethouders Fred van Nistelrooij en Désiré van Laarhoven aanwezig om de bomen te planten.

Geboortebos krijgt 300 bomen erbij

Wethouder Désiré van Laarhoven: “Het geboortebos is een mooie samenwerking tussen de drie organisaties die elk vanuit hun eigen kracht bijdragen aan het geboortebos. De aangeplante bomen symboliseren de groei van onze kleinste inwoners en staan voor Boxtel als groene en duurzame gemeente.” De bomen worden geplant op een perceel aan de Smalvelderstraat in Liempde, dat eigendom is van ARK Rewilding.

Het beheer van het geboortebos wordt verzorgd door de Natuurwerkgroep Liempde. Het bos draagt bij aan het herstel van de waardevolle natte leembossen die kenmerkend zijn voor de streek.

Voor ieder kind een boom

In blijde verwachting? Of denkt u aan gezinsuitbreiding? Dit jaar konden ouders van kinderen die geboren zijn vanaf 1 juli 2022 namens hun kind een boom planten in het bos. De ouders kregen een geboortekaartje van gemeente Boxtel met een oproep om zich aan te melden om een boom te planten voor hun kindje. Zo zijn er 300 bomen geplant.

Volgend jaar planten we wederom bomen aan in het geboortebos. Denk je aan gezinsuitbreiding of ben je al in blijde verwachting? Vergeet je dan niet aan te melden voor volgend jaar. Zo zorgen we er samen voor dat Boxtel kan blijven groeien en bloeien. Stuur hiervoor een berichtje naar info@natuurwerkgroepliempde.nl.

Ambitie in het beleidsakkoord

Het initiatief sluit aan bij de ambitie in het beleidsakkoord, waarin is afgesproken een bijdrage te leveren aan de provinciale ambitie om 40 miljoen bomen te planten in 10 jaar. Het project zal minimaal 10 jaar lopen, waarbij elk jaar ongeveer 300 bomen geplant worden. Daarnaast versterkt het geboortebos de band tussen de natuur en de Boxtelse inwoners. De bomen dragen bij aan natuurherstel en het vastleggen van CO2 en maken deel uit van een groene
verbindingszone in Het Groene Woud. Lees meer hierover via www.ark.eu/groenewoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio