21.6 C
De Bilt

Zeilberg en Neerkant krijgen nieuwe beweegplekken

Gemeente Deurne streeft ernaar om in elke wijk of dorp bewegen, ontmoeten en basisonderwijs samen te brengen op een centrale plek. In Zeilberg, Neerkant en Walsberg hebben inwoners in 2021 intensief samen passende oplossingen bedacht. In Neerkant en Zeilberg zien de inwoners mogelijkheden om voorzieningen met elkaar te combineren. In de Walsberg wachten betrokkenen met keuzes maken totdat ook het basisonderwijs nieuwbouwplannen maakt.

De toekomst van voorzieningen in de buurt

Toekomstbestendige beweegvoorzieningen in de Walsberg, Zeilberg en Neerkant is één van de opgaven van het project “Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt”. In het najaar van 2020 is dit vastgesteld door de gemeenteraad. Het totale budget van €1.500.000 beschikbaar gesteld door de raad voor de beweegvoorzieningen wordt ingezet voor het realiseren van de plannen in Neerkant en Zeilberg.

In deze wijken/kerkdorpen doet zich een natuurlijk moment voor waarbij keuzes over de toekomst van een voorziening en haar gebruikers wordt overwogen.Niet iedereen wil of kan bij een vereniging sporten of bewegen. Gemeente Deurne kijkt daarom ook naar nieuwe beweegvormen en een ander gebruik van ruimten. Het is de bedoeling dat er in elke wijk of dorp er ruimte is voor bewegen.

Verbouwen gemeenschapshuis Zeilberg

Het plan voor Zeilberg is om de grote zaal van het gemeenschapshuis Den Draai aan te passen. Buurtbewoners en schoolkinderen krijgen dan een plek dichtbij waar ze binnen kunnen bewegen. Den Draai werkt de plannen verder uit. Samen met de gemeente onderzoekt zij wat nodig is om de plannen te realiseren. De gemeente heeft het voornemen om dit financieel te steunen.

Nieuwbouw centrum Neerkant

De gymzaal en de basisschool in Neerkant zijn aan vernieuwing toe. Daarom wil gemeente Deurne naast het gemeenschapshuis De Moost op korte termijn een beweegvoorziening realiseren. De school neemt dan afscheid van hun oude gymzaal. En daarvoor komt een nieuwe voorziening voor de hele gemeenschap in de plaats. 

Samen met De Moost werkt de gemeente de plannen uit en onderzoekt wat nodig is om deze te realiseren. De plannen voor een nieuwe school op de huidige locatie kunnen direct in gang worden gezet.

Wethouder Tom Oomen, gemeente Deurne: “Ik ben blij dat we nu een volgende stap kunnen nemen. Samen met betrokkenen gaan we de basisvoorzieningen op peil brengen. Er is een hoge betrokkenheid. Dat heb ik tijdens mijn werkbezoek in levende lijven mogen ervaren. Dat geeft vertrouwen dat er een resultaat komt dat past bij Neerkant.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio