0.6 C
De Bilt

Doe een zet tegen eenzaamheid

Eindhoven Samen met een aantal Brabantse bibliotheken, gemeentes en sportfondsen is tijdens het WK Dammen een programma opgezet tegen eenzaam zijn: Doe een zet tegen eenzaamheid. Gedurende vijf weken worden jongeren en ouderen aan elkaar gekoppeld om samen dingen te ondernemen. Iets voor jou? Meld je voor 14 februari aan!

Samen activiteiten ondernemen

Op basis van persoonlijke interesses worden jongeren en ouderen aan elkaar gekoppeld. De eerste ontmoeting vindt plaats in de bibliotheek in De Witte Dame. Tijdens een potje dammen leren de koppels elkaar beter kennen. Vervolgens blijven ze gedurende (minimaal) vijf weken met elkaar in contact om samen activiteiten te ondernemen: nog meer potjes dammen, koffie drinken, een wandelingetje maken of (video)bellen enzovoort. Alles kan, zolang de koppels maar contact hebben.

Samen tegen eenzaamheid

Het eenzaam zijn was al een groot probleem. Maar met name gedurende de coronacrisis is het gevoel van eenzaamheid sterk toegenomen, zowel onder jongeren als onder ouderen. 1 op de 3 personen uit deze generaties voelt zich wel eens eenzaam. KNDB greep het WK Dammen, dat 5 januari in Eindhoven van start ging, aan om in actie te komen tegen eenzaamheid en verschillende generaties met elkaar te verbinden. Vanuit haar missie ondersteunt de Bibliotheek Eindhoven dit programma volledig.

Doe jij mee?

Voel jij je weleens eenzaam of wil je iemand anders helpen die zich eenzaam voelt? Doe dan op www.DoeEenZetTegenEenzaamheid.nl een symbolische zet tegen eenzaamheid en meld je aan voor het programma. Aanmelden kan tot 14 februari. Het programma start in maart in de bibliotheek in De Witte Dame en loopt vijf weken door, voor minimaal 30 minuten per week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio