2.1 C
De Bilt

Zinvolle zomervakantie voor kinderen door bewegen

Gemert-Bakel – De zomervakantie is begonnen. Wekenlang vrij van school. Geen schoolboeken, juffen of meesters. En toch leert je kind veel! In de vakantie lekker bijkomen van het schooljaar, leren door te spelen, nieuwe vrienden maken maar zelfs vervelen is goed!

Zomervakantie goed voor je kind

De meeste kinderen spelen graag buiten. Thuis of op vakantie. Dat is gezond. Actief spelen helpt tegen overgewicht en verbetert de lichamelijke motoriek van je kind. Samenspelen met (vakantie)vriendjes maakt je kind sociaal sterker.

Nieuwe vrienden maken

Als je een vakantie in het vooruitzicht hebt, is het een fijn idee dat je kind zichzelf kan redden en vermaken. Tijdens de vakantie ontstaan vaak nieuwe vriendschappen. Voor sommige kinderen is het lastig om nieuwe vrienden te maken in een andere omgeving. Geef je kind tips om iets te ondernemen, maar neem het initiatief niet over. En leg af en toe je smartphone of tablet aan de kant en speel lekker samen!

Vervelen

Met al die vrije dagen, verveelt je kind zich ongetwijfeld wel eens. Dat hoort erbij en is helemaal niet erg. Verveling helpt kinderen namelijk om zelf oplossingen te verzinnen. Als ouder kun je dat stimuleren. Benoem het gevoel en stel vragen in plaats van zelf met oplossingen te komen: Wat wil je doen, wat heb je daarvoor nodig? Zorg ook voor tijd alleen met je kind, zonder andere gezinsleden. Kinderen waarderen die speciale aandacht. Bovendien vragen ze dan minder negatieve aandacht op de momenten dat ze zich vervelen:-). Fijne vakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio