15.1 C
De Bilt

Zwemster Britt Colijn opnieuw succesvol bij NK junioren en wint zilver

Voor zwemvereniging New Wave kwamen de 14-jarige Aukje Grijseels en Britt Colijn vorig weekend aan de start bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange baan zwemmen in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Dit leverde uitstekende prestaties op met onder andere een zilveren medaille en een top 10-notering voor Britt.

Britt Colijn wint zilver 200 meter vlinderslag

De zwemsters waren in totaal voor tien starts ingeschreven. Doordat Britt Colijn de series op de 100 vlinderslag overleefde en zij in de finale mocht starten werden het uiteindelijk 11 starts. In deze finale werd zij achtste. In totaal werden door de zwemsters 9 persoonlijke records gezwommen.. Britt won niet alleen een zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag maar werd in het gecombineerde slagklassement vlinderslag (100 en 200 meter) eveneens tweede.

Britt Colijn zilver 200m vlinderslag (links)
Britt Colijn zilver 200m vlinderslag (links) – Foto: New Wave Almere

Tweede keer op rij in top 10

“Het is ongelofelijk dat Aukje en Britt voor de tweede keer op rij in de top 10 van de 200 meter vlinderslag op een NK staan”, vertelt hoofdtrainer Frits Brama trots. Het seizoen is voor beide zwemsters nog niet ten einde. Britt zwemt nog de 800 meter vrije slag op het NK lange afstand en Aukje komt nog in actie op het NK sprint en zwemt daar 50 meter schoolslag. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij hun goede vorm tot die NK’s weten te behouden voegt Brama toe.

Aukje en Britt met trainers van links naar rechts Adri Grijseels, Aukje, Frits Brama En Britt
Aukje en Britt met trainers van links naar rechts Adri Grijseels, Aukje, Frits Brama En Britt. – Foto: New Wave Almere

De weg naar dit succes was niet vanzelfsprekend. In januari raakte ik geblesseerd en moest ik maanden aangepast trainen maar mede door de uitstekende begeleiding van Rayen Simson en Jarmo van Nimwegen was ik op tijd weer fit vertelt een dolgelukkige Britt Colijn. Aukje kijkt zeer tevreden terug op het NK. Ik ben vooral heel blij met mijn tijd op de 200 schoolslag (2:57.93) waarbij ik voor het eerst de 3 minuten grens doorbrak zegt zij vol trots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio