22.9 C
De Bilt

Bijna 18-jarige Jeen Langenberg krijgt bezoek van burgemeester Roger de Groot van de gemeente Noordoostpolder

De 17-jarige Jeen Langenberg uit Creil kreeg dinsdag 21 mei een bezoek van de burgemeester. Met nog maar een paar maanden te gaan tot zijn 18e verjaardag, staat Jeen aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Gemeente Noordoostpolder wil via een kaart jongeren attenderen op allerlei zaken die zij voor het eerst mogen doen. Zoals het afsluiten van een zorgverzekering, stemmen tijdens de verkiezingen en inschrijven voor een huurwoning.  

Jeen ontving dinsdag de eerste verjaardagskaart met alle informatie over 18 worden. Ook werd hij alvast persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Roger de Groot. Het was een feestelijk moment. Jeen gaf tijdens het bezoek aan dat de kaart een goede herinnering is voor het afsluiten van een zorgverzekering.

18 worden

Jongeren in de gemeente Noordoostpolder ontvangen vanaf nu een paar maanden voor hun 18e verjaardag een kaart van de gemeente. Op de kaart die per post wordt verstuurd, staat vermeld waar ze aan moeten denken. Er staat een verwijzing op naar de website www.noordoostpolder.nl/18-worden. Daar vind je als jongere en ouder/verzorger een overzicht van alle verantwoordelijkheden en wijzigingen.

Bij vragen

Het sociaal loket is er ook bij vragen. Telefonisch op 0527 63 39 11 van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 12.00 uur. Dinsdag en donderdag in het gemeentehuis bij het sociaal loket, tussen 8.30 en 12.00 uur. Mailen kan ook via sociaalloket@noordoostpolder.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio