18 C
De Bilt

Cursus Politiek actief door gemeente Noordoostpolder

Wil je weten hoe de gemeenteraad zijn beslissingen neemt? Overweeg je wel eens om politiek actief te worden? Of misschien wel om je kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? Wil je iets in de gemeente voor elkaar krijgen, maar weet je niet hoe? Inwoners van gemeente Noordoostpolder kunnen een gratis cursus Politiek Actief volgen. De cursus wordt in de periode september, oktober en november gehouden in het gemeentehuis te Emmeloord.

Cursus Politiek Actief

De cursus is voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor mensen die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus heel geschikt. Misschien is politiek wel wat voor jou!

Cursus Politiek Actief vanaf september 2023
Cursus Politiek Actief vanaf september 2023 – Beeld: gemeente Noordoostpolder

Tijdens de avonden worden allerlei onderdelen van het politieke werk uitgelegd. Daarnaast zijn de cursisten aanwezig bij een commissie- en/of gemeenteraadsvergadering en kunnen zij een korte stage lopen bij een politieke partij.

In totaal zijn er vijf bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema:

  1. Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
  2. Hoe werkt de gemeente? Hoe kan ik invloed uitoefenen?
  3. De gemeenteraad
  4. Workshop debatteren
  5. De gereedschapskist van een raadslid

Aanmelden voor deze cursus kan via griffie@noordoostpolder.nl.

Eerst meer weten?

Op maandagavond 4 september van 19.00-19.30 uur wordt er meer informatie gegeven over de cursus. Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis om te ervaren of de cursus aanspreekt. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio