15.1 C
De Bilt

DURF op Urk: Staatssecretaris Van Ooijen brengt inspirerend bezoek

Staatssecretaris Maarten van Ooijen kwam op woensdag 28 februari naar Urk. Hij wilde met eigen ogen zien wat het programma DURF voor Urk betekent. Urk is één van de koplopers van Nederland, als het gaat om de manier waarop DURF wordt uitgevoerd.

Staatssecretaris van Ooijen

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam een kijkje in de Urker keuken. Waarom is gemeente Urk gestart met DURF? Wat is de Urker werkwijze? Welke organisaties zijn er allemaal bij betrokken? Welke interventies zijn er?

Samenwerking

DURF werkt en zoekt samen met Trimbos, de GGD, lokale organisaties, inwoners en ouders naar structurele manieren waarmee wordt bijgedragen aan een gezonde, veilige en kansrijke omgeving voor de Urker jeugd. Hij was onder de indruk van wat hij te zien kreeg op Urk, van hoe jongeren gestimuleerd worden om mee te doen. Zo nam hij deel aan een sportles van de DURF Academie.

Daarnaast bracht hij een bezoek aan de naschoolse activiteiten die in de pop-up sport/cultuurcontainer van DURF zijn. Met de pop-up container wil DURF sport en cultuur voor iedereen beschikbaar maken. Onder begeleiding van lokale partners is er een wisselend aanbod. Wethouder Freek Brouwer: ,,De helft van onze inwoners is jonger dan 28 jaar. En daarom investeren we in DURF. Voor een gezond, kansrijke en veilige omgeving voor onze jongeren.”

Programma DURF

Binnen het programma DURF werkt gemeente Urk samen met diverse partners aan een gezonde, veilige en kansrijke leefomgeving voor onze Urker jongeren. Dit doen we in nauwe samenwerking met de jongeren zelf en de mensen om hen heen. Urk durft groos te zijn op wat mooi is en durft aan te pakken wat verbetering nodig heeft. Eensgezind en met respect voor elkaars verschillen. Voor meer informatie kun je naar onze website www.urkdurft.nl of volg ons op Instagram en Facebook: @urkdurft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio