16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gejo Grading wint eerste Smart Farming Award

Luttelgeest De Smart Grader, dat is de innovatie waarmee GeJo Grading de allereerste Smart Farming Award wint. Deze optische sorteerder telt grote partijen knollen en bollen zeer nauwkeurig op aantallen, diameter, vorm, lengte en zichtbare gebreken. Wethouder Hans Wijnants legt uit waarom de Smart Grader de Award heeft gewonnen: “Het is een slimme techniek die in sorteerinstallaties wordt gebruikt.

Niet alleen in Noordoostpolder. Klanten uit de hele wereld zetten de unieke sorteertechniek uit Luttelgeest in.  En daarnaast is het een goed voorbeeld van optimale samenwerking en gebruik maken van elkaars kennis in de keten.”

Prijsuitreiking

Onder het mom van een jurybezoek kreeg Gejo Grading onverwachts de prijs uitgereikt.

Gerard Blok: “Wij zijn verrast en blij met deze Award. Voor ons is dit ook een eerbetoon aan medeoprichter Jos Boenders, die helaas eind vorig jaar plotseling is overleden. Het is een stimulans om verder te ontwikkelen en ons concept beter te promoten. “

De winst van de Smart Farming Award betekent naast een prachtige Award en bekendmaking, ook een promotiebudget van € 2.500. Deze wordt ingezet vanuit de nieuwe gebiedsmarketing ‘Gemaakt in dé Noordoostpolder’.

De Smart Farming Award

De agrarische sector in de Noordoostpolder staat in binnen- en buitenland hoog aangeschreven. Dat is mede te danken aan het voortdurend innoveren binnen de branche. Met de Smart Farming Award wil de gemeente Noordoostpolder de agrarische sector stimuleren om te blijven vernieuwen. Iedereen kon bedrijven of personen uit Noordoostpolder nomineren. De inzendingen, onder andere die van Gejo trading, zijn beoordeeld op de bijdrage die de innovatie levert aan: gezonde gewassen in vitale grond, een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor het milieu, aantrekkelijkheid van de sector als werkgever en een vitale keten.

Jury

De jury bestaat uit Marien Verhage (LTO Noord), Cor van Veldhuijsen (Agrofoodcluster) en wethouder Hans Wijnants (gemeente Noordoostpolder).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio