15.1 C
De Bilt

Elke huisartsenpraktijk in NOP een praktijkondersteuner huisartsen (POH) GGZ Jeugd!

In december hebben 11 huisartsen uit de Noordoostpolder, wethouder Verduin namens de gemeente en zorgverzekeraar Zilveren Kruis een convenant getekend, dat de inzet regelt van POH GGZ Jeugd. Op 15 februari werd dit convenant tijdens een feestelijke bijeenkomst bekrachtigd.

De POH is er om jongeren met psychische problemen te ondersteunen. Het biedt laagdrempelige toegang tot jeugdhulp via de eigen artsenpraktijk. Na een succesvolle pilotperiode was het de gedeelde wens om de inzet van de POH GGZ Jeugd breed uit te rollen over de Noordoostpolder en de bekostiging structureel te regelen. En dat is gelukt!

Convenant huisartsen

Met dit convenant blijft de inzet van de POH Jeugd de komende jaren mogelijk bij alle huisartsen in de Noordoostpolder. Dat kan door een cofinanciering van zorgverzekeraar Zilveren Kruis en gemeente Noordoostpolder, waarbij artsenpraktijk Marknesse het werkgeverschap op zich neemt.

Laagdrempelig

Wethouder Linda Verduin: “Voor onze jongeren is het heel belangrijk dat deze laagdrempelige hulp voor de komende jaren gegarandeerd beschikbaar is in de Noordoostpolder. Door de goede samenwerking tussen de gemeente, de huisartsen en de zorgverzekeraar is dit mogelijk gemaakt.”

Een POH GGZ Jeugd werkt samen met de huisarts. Zij onderzoekt de aard van de problematiek en stemt met de huisarts af welke hulp nodig is. Dat kan kortdurende hulp door de POH zelf zijn, of hulp op een ander vlak, bijvoorbeeld vanuit de Jeugd GGZ. Er wordt altijd gekeken naar het totale beeld. Bij complexe meervoudige problematiek wordt de jongere doorverwezen naar team Maatwerk van de gemeente Noordoostpolder. Dat team organiseert ondersteuning voor de gehele situatie.

Ondertekening convenant

Het convenant is al sinds 1 januari 2024 van kracht. Met deze gezamenlijke afspraak tussen de huisartsen, de zorgverzekeraar en de gemeente is inzet van de POH geregeld. Er zijn vier POH’ers die op locatie bij de artsenpraktijken werkzaam zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio