15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Jeugdburgemeester Sanne pleit voor zwemlessen voor alle kinderen

Noordoostpolder – Jeugdburgemeester Sanne van Steenbergen overhandigt vandaag flyers in vier talen aan burgemeester Roger de Groot. Hiermee vraagt Sanne aandacht voor het belang van zwemles voor kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Met haar project zet Sanne zich in voor gelijke kansen en inclusie, met name op het gebied van zwemvaardigheid.

Zwemlessen

Elke jeugdburgemeester krijgt de mogelijkheid om een eigen project te bedenken én uit te voeren. Sanne koos ervoor om zich in te zetten voor kinderen die door financiële beperkingen geen toegang hebben tot zwemlessen en andere noodzakelijke voorzieningen. Met de zelfgemaakte flyer wil Sanne ouders wijzen op de meedoenpakketten.

De gemeente heeft meedoenpakketten voor kinderen tussen 4 en 18 jaar. Met deze pakketten krijgen kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale, sportieve, educatieve of culturele activiteiten tegen lagere kosten.

Sanne van Steenbergen en Roger de Groot. Foto: gemeente Noordoostpolder

In haar sollicitatiebrief als jeugdburgemeester schreef Sanne al over haar plannen: “Ik schreef dat ik als jeugdburgemeester een stichting wilde oprichten om ouders te helpen die niet zo veel verdienen. Met deze regeling kunnen zij noodzakelijke dingen betalen voor hun kinderen, zoals zwemles, een laptop of een fiets om naar school te gaan.”

Om het project van Jeugdburgemeester Sanne onder de aandacht te brengen, heeft zij een folder ontwikkeld. De folder is naast het Nederlands, vertaald naar drie talen: Engels, Pools en Arabisch. Sanne legt uit: “Ik heb de tekst van de folder zelf geschreven om arme gezinnen te helpen. Het is belangrijk dat iedereen kan lezen welke regelingen er zijn. Iedereen moet mee kunnen doen, waar je ook vandaan komt.”

Vandaag overhandigt Sanne de flyers persoonlijk aan burgemeester De Groot op haar eigen school, ODS Windkracht 10 in Emmeloord. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen deelnemen aan de samenleving, ongeacht de financiële situatie van hun ouders of verzorgers”, zegt burgemeester De Groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio