17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Kom in de Kas op zaterdag 6 april en ontdek jouw Groene Liefde in regio Noordoostpolder

Noordoostpolder – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer. Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij.

Wist je dat …. veel bloemen , planten, groenten en fruit in Nederlandse kassen worden geteeld? Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Zie hoe alles wordt verpakt. Met het evenement Kom in de Kas is Groene Liefde wel heel dichtbij. Een brede variatie aan teelten en producten wordt getoond: aardbeien, alstroemeria, rozen, coniferen, onderstammen, bloeiende planten, bomen en bamboe.

Bijzonder is om bij Brockhoff Rozen de nieuwe roos Sweet Caroline te gaan bewonderen. Deze roos is tijdens de Trade Fair in Aalsmeer door Caroline van der Plas van de BBB gedoopt. Deze roos wordt geheel energieneutraal geteeld door het gebruik van aardwarmte en zonnepanelen.

Uitleg bij een Hommelkast
Uitleg bij een Hommelkast – Foto: @ Quinten van Ooijen

Activiteiten

Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op iedere locatie is een springkussen, verder is er een onderwijsplein, een vacaturewand en een schminkterras. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Om 15.30 uur is er een veiling van de producten uit de productenshow, de veiling is bij Tesselaar Alstroemeria aan de Weteringweg 17 te Luttelgeest. De opbrengst gaat naar het Leger des Heils regio Noordoostpolder. Op twee bedrijven staan opstellingen waarin mooie planten en/of bloemen zijn verwerkt voor een mooi fotoshoot of een selfie.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Noordoostpolder nemen zes bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan langs de kant van de Weteringweg, alle bedrijven bevinden zich langs de Weteringweg. Bezoekers met een invalide parkeerkaart kunnen bij de deelnemende bedrijven parkeren. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio