23.7 C
De Bilt

Luuk Groot Koerkamp wordt de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder

Luuk Groot Koerkamp uit Rutten is aankomend schooljaar de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Luuk is woensdagmiddag 20 juni gekozen uit acht kandidaten die aanwezig waren tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Om jongeren enthousiast te maken voor het ambt, maakte de gemeenteraad voor de basisscholen een lesbrief over de gemeente. De aanwezige kandidaten mochten zichzelf en hun plannen als jeugdburgemeester presenteren met een filmpje en een muurkrant. Een selectiecommissie van raadsleden, de huidige jeugdburgemeester Annika Hovinga en burgemeester Roger de Groot kozen de 10-jarige Luuk.

Over Luuk

Hij vond vorig jaar het eerste kievietsei van Flevoland en wil er voor zorgen dat kinderen meer leren over de natuur in en rond huis en meer in de natuur zijn, want zo zegt hij: ‘Buiten spelen is gezond en leuker dan gamen!’

In de raadsvergadering van maandag 8 juli wordt de nieuwe jeugdburgemeester officieel voor een jaar geïnstalleerd en krijgt hij de ambtsketen omgehangen. Tijdens het jaar vervult de jeugdburgemeester een aantal taken en adviseert hij over zaken die kinderen aangaan. Ook krijgt de jeugdburgemeester een eigen project om zijn idee voor de Noordoostpolder te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio