10 C
De Bilt

Multifunctioneel Sportcentrum Espel, eerste paal is een feit

Espel – Donderdag sloeg wethouder Wiemer Haagsma de eerste paal van het Multifunctioneel Sportcentrum (MFS) Espel in de grond“Espel laat zien hoeveel enthousiasme en energie er in dit dorp zit en dat is een groot compliment waard” zegt wethouder Wiemer Haagsma.  De verwachting is dat het MFS er halverwege volgend jaar staat. Dan maken alle sportverenigingen van Espel gebruik van het sportcentrum.

Multifunctioneel

Het MFS Espel is een initiatief vanuit het dorp. Door alle sportverenigingen onder één dak te brengen ontstaat er een centrale multifunctionele sportaccommodatie.
“Deze eerste paal is de symbolische aftrap voor het fysiek realiseren van een Multifunctioneel Sportcentrum voor Espel. Dat wordt gerealiseerd door een gezamenlijke inspanning van de gemeenschap Espel en de gemeente Noordoostpolder. We zijn blij dat het na jaren van intensief overleg nu zover is”. Aldus Jos Bus van de werkgroep MFS Espel

Financieel

Eerder gaf de commissie Samenlevingszaken van de gemeenteraad groen licht aan het voorstel van het college. De gemeente heeft een financiële bijdrage van € 350.000 beschikbaar gesteld. Daarna was het aan het dorp om het overige bedrag van € 376.000 te verzamelen. Dit is hen gelukt door het organiseren van verschillende activiteiten, met als hoogtepunt een veiling waarmee het dorp € 140.000 ophaalde. Na de zomer zijn de vergunningen verleend en kan de bouw van start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio