15.8 C
De Bilt

Museum ’t Oude Raadhuis breidt collectie uit met nieuw schilderij van Ernst Leyden

Museum ’t Oude Raadhuis op Urk heeft een bijzonder kunstwerk aangekocht van de schilder Ernst Leyden. Het schilderij, dat een typisch Urker straatje toont, wordt aan de collectie van het museum toegevoegd. Museum ’t Oude Raadhuis heeft een waardevolle collectie van Ernst Leyden, waaronder het stuk “Biddende Vissers”. Naast werken van Leyden beschikt het museum ook over schilderijen van andere kunstenaars zoals Jos Lussenburg en Paul Rink.

Aankoop Museum ‘t Oude Raadhuis

Op vrijdagmorgen overhandigde de eigenaar Martin Ordelmans het schilderij officieel aan Museum ’t Oude Raadhuis. Het schilderij is een toevoeging op het andere schilderij van Ernst Leyden en is gesponsord door de gebroeders Hartman (maritieme ondernemer op Urk).

Achtergrondinformatie over Ernst Leyden

Ernst Leyden, bekend als dé Urker schilder, koos ervoor om zich langere tijd op Urk te vestigen, in tegenstelling tot vele andere kunstenaars die slechts kort op het eiland verbleven. Zijn verblijf duurde twee jaar, gedurende welke tijd hij een atelier bouwde en een indrukwekkend aantal werken creëerde. Leyden’s werken die hij op Urk maakte, worden door kenners beschouwd als het beste van zijn oeuvre.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio