14.3 C
De Bilt

Sporten en bewegen in de openbare ruimte van gemeente Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder hebben deze week ingestemd met de uitgangspunten ‘Meer sporten en bewegen in de openbare ruimte’. Sporten, bewegen en buiten spelen zijn goed voor onze gezondheid. Vorig jaar werden de dorpen en wijken uitgedaagd initiatieven aan te dragen om sporten in de buitenruimte te bevorderen. De raad kende aan een aantal initiatieven budget toe om ze mogelijk te maken. Het college wil graag dat dit budget structureel wordt.   

Voortgaan op de ingeslagen weg

Vorig jaar werd geld beschikbaar gesteld voor de speeltuin De Horst in Tollebeek, de overkoepelende sportdag in Espel, het toevoegen van beweegtoestellen voor senioren en mindervaliden aan het Belevenissenbos in Bant en het plan voor Bewegend ontmoeten in Creil. Mooie initiatieven, afkomstig uit de samenleving, die sporten in de buitenruimte bevorderen.

Pilotperiode sporten en bewegen in de buitenruimte

Om te beoordelen of hier structureel budget voor beschikbaar gesteld kan worden, wordt in 2024 en 2025 een pilot gestart waarin nieuwe initiatieven de ruimte krijgen. De raad wordt gevraagd hier een budget van € 50.000 voor ter beschikking te stellen. Als de pilot slaagt kan dat budget structureel worden. Hierover neemt de raad dan een nieuw besluit.

Wethouder Rene van Amersfoort:” Het mooie van dit voorstel is dat het voor iedereen is. Jong en oud, uit stad en dorp. Voldoende beweging is goed voor de gezondheid, bevordert prestaties en in het bijzonder geldt voor ouderen dat meer bewegen onder andere valincidenten vermindert. Inwoners weten zelf het beste waar behoefte aan bestaat en vragen de gemeente om te helpen hun initiatief te realiseren. Samen doen dus.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio