10.2 C
De Bilt

Op Urk geen opvallende bijzonderheden bij bezoeken aan bedrijven

Gisteren bracht de gemeente Urk samen met onder andere brandweer en politie onaangekondigd een bezoek aan zeventien bedrijfspanden. Daarbij werden geen opvallende bijzonderheden aangetroffen. De bezochte bedrijven verleenden alle medewerking aan de controles. Doelstelling van deze bezoeken is het helpen van ondernemers bij het onderkennen van ondermijning en criminaliteit.

Alleen aanwijzingen verbeteren brandveiligheid

Enkele bedrijven ontvingen aanwijzingen voor het verbeteren van de brandveiligheid. Een paar zaken die mogelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan worden nader onderzocht.

Weerbaarheid Urkse ondernemers

Burgemeester Cees van den Bos onderstreept het belang van de gezamenlijke bedrijfsbezoeken. “Het is belangrijk om goedwillende ondernemers te beschermen tegen de risico’s van ondermijning. Op deze manier houden we elkaar scherp. Dat maakt ons weerbaar. Hiermee laten we ook zien dat we als één overheid optreden in de aanpak van ondermijning. Uiteindelijk gaat het ons allemaal om het welzijn en de veiligheid van onze inwoners. Daarom zullen we vaker dit soort bezoeken brengen aan de bedrijven op Urk.”

Betrokkenheid inwoners

Naast de rol van de overheid is de rol van inwoners en ondernemers belangrijk. Zij zijn de ogen en oren in het woon- en werkomgeving. Met de hulp van oplettende inwoners en ondernemers kan de overheid de georganiseerde misdaad nog beter aanpakken. Verdachte situaties kunnen gemeld worden bij de wijkagent en/of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio